HockeyNews
PLUS

Djurgården serieledare – men Axelsson fortsatt aktuell: "Absolut"

(9932) Dick Axelsson-redigerad13
Mattias Ek/HockeyNews.se

Publicerad: 19 september 2019

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Djurgården har tre raka trepoängare i starten av SHL, men dörren för Dick Axelsson är fortsatt öppen.
– Spela i Djurgården? Det tror jag, absolut, säger Djurgårdens huvudtränare Robert Ohlsson till HockeyNews.se efter 4-2-vinsten mot Örebro på Hovet.

SHL presenteras av ATG Sport

SM-finalisterna Djurgården har rivstartat SHL-säsongen och har tagit tre poäng mot Linköping, Växjö och Örebro.

Djurgården är det enda laget med maximala nio poäng efter tre omgångar.

Det är redan stor konkurrens om forwardsplatserna i Djurgården. När Kalle Östman gjorde SHL-debut mot Örebro fick varken Gustav Possler eller Albin Grewe plats i laget.

Just nu finns det ingen plats heller för Dick Axelsson, som går kontraktslös. På torsdagen var Axelsson på plats på Hovet och såg Djurgården vinna med 4-2 mot Örebro.

– Jag vet vad jag kan. Jag vet vad jag har gjort. Och jag vet vad jag kan göra. Det är en morot för när tiden kommer förmodligen, säger Axelsson.

Han har under hösten varit expert i SVT under Champions Hockey League, men har inte tänkt sluta spela hockey.

– Jag vill spela, absolut. Jag vill inte (lägga av), men måste jag så måste jag. Ambitionen är att fortsätta.

Hur många klubbar har du pratat med?

– Jag har inte pratat med så många, men många har pratat med mig om man säger så, säger Axelsson med glimten i ögat.

– Jag har tackat för jättemånga erbjudanden, men tyvärr så funkar det inte. Jag trivs bra med familjen. Jag är pappaledig och jag värderar den tiden väldigt mycket.

– För mig att välja ett lag nu känns inte aktuellt. Om någon vill ha mig senare är jag jätte…

Dick Axelsson, som var Djurgårdens poängkung i SM-slutspelet i våras med sina 14 poäng på 19 matcher, har inte satt upp någon deadline för sin comeback.

– Man vet att i hockey finns skador. Inte för att jag hoppas på skador, men det kommer öppningar oavsett vad och då är jag ledig.

Axelsson bekräftar Värmlands Folkblads nyhet att han har tackat nej till Färjestad.

– Det var lite för kort tid för att tänka. Färjestad är ett hem för mig. Jag uppskattar tiden där otroligt mycket. Om jag säger nånting är ett hem så är det Färjestad, men tyvärr så funkar det inte, säger han.

– Jag hänger hemma med barnen.

Djurgården var nöjd med att ha sett sitt gamla gäng vinna över Örebro med 4-2.

– Det var jättebra första femton minuterna, sedan dog det tyvärr ut lite. Jättebra att kunna rädda tre poäng vilket är viktigt i sig. Det är ett fantastiskt lag och fantastiska spelare. Så länge de inte behöver mig är jag nöjd och stå på andra sidan, säger Axelsson, som håller igång fysiskt med padel, tennis, styrketräning och en del ishockey på egen hand.

– Just nu känns det bra. Jag var med Vallentunas veteraner på en träning och slog upp pucken själv i ansiktet. Så det händer grejer där ute, säger Axelsson apropå sin blåtira runt sitt högeröga.

Han tror sig kunna vara i SHL-form om inte alltför lång tid.

– Det klassiska. Det spelar ingen roll hur mycket du tränar, hur mycket du springer. Ishockey är en gren för sig. Det finns alltid tid att komma tillbaka till den. Fysiskt känns det bra.

Djurgårdens huvudtränare Robert Ohlsson log när han hörde att Dick Axelsson setts utanför Djurgårdens omklädningsrum på Hovet.

Men visst finns det fortfarande en möjlighet för Axelsson att ta en plats, trots rådande konkurrens.

– Spela i Djurgården? Det tror jag, absolut. Vi behöver ersätta Emil Bemström. Som det ser ut just nu så blir Emil kvar, sedan är inte det beslutet taget där än. Men då är väl Dick en av de spelare som vi absolut kommer att vara intresserad av, säger Ohlsson till HockeyNews.se.

Emil Bemström har fått en bra start på försäsongen i NHL-klubben Columbus och chansen för SHL:s skyttekung att bli kvar är alltså stor.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)