Svenskt bakom Anaheims bästa start sedan 2006

(10220) Rickard Rakell

Publicerad: 9 oktober 2019

TAMPA. Rickard Rakell och Jakob Silfverberg såg med var sitt mål till att Anaheim fortfarande är obesegrat den här säsongen efter 3-1 borta mot ett annat obesegrat lag, Detroit. De två fick också sällskap av en tredje svensk.

Att Detroit och Anaheim skulle vara obesegrade när de åkte in på isen i Little Caesars Arena var det väl inte många som trodde inför säsongen. Men båda hade vunnit sina två inledande matcher.

Det såg ut som att Detroit skulle fortsätta på den inslagna segervägen när det äntligen blev mål. För efter den mållösa första perioden spräckte hemmalaget nollan fem sekunder före andra pausen.

Men tredje perioden tillhörde Anaheim. Rickard Rakell spräckte sin målnolla för säsongen och kvitterade efter bara 4.52. Målet var helsvenskt. Både Jakob Silfverberg och Hampus Lindholm låg bakom framspelningen där Rakell höll sig framme vid målvaktens högra stolpe och fick in pucken.

Nick Ritchie ökade fem minuter senare på till 2-1. Bara 47 sekunder senare fick Silfverberg pucken lite till vänster sett från målvakten. Han svepte till med en perfekt placerad handledare precis över benskyddet intill stolpen på klubbsidan. Ett av de svåraste ställena att rädda för en målvakt. Det var Silfverbergs första för säsongen också.

Segern skrevs till 3-1 och Anaheim förbli obesegrade. Starten med tre raka segrar är faktiskt tangerat med bästa starten i klubbens historia. Anaheim vann tre raka också 2006. Den gången slutade säsongen med att laget vann Stanley Cup.

Svensk offensiv

Det är det väl ingen som tror att Anaheim ska göra den här säsongen. För svensk del är det dock kul att se att efter att epoken med Ryan Getzlaf och Corey Perry som den ledande offensiva enheten, är det i dag Rakell och framförallt Silfverberg lagets ledning förlitat sig på offensivt. Laget måste öka sitt målgörande avsevärt och att få Silfverberg att oftare använda sitt vassa skott är en av strategierna får att nå dit.

På försäsongen matchades Rakell och Silfverberg ihop med Isac Lundeström. De var strålande och därför var det förvånande att Anaheim skickade ner Lundeström till San Diego i AHL vid premiären. Men i natt var han tillbaka i NHL igen. Han inledde också mellan sina landsmän.