AnnonsIngen fortsättning för tryoutspelaren: “Ekonomin är förbrukad”


16 september

Två tryoutspelare har varit på plats de senaste veckorna – men ingen av dem lär spela i Karlskrona den här säsongen.

Janne Kivilahti ryms inte inom klubbens budget.

– Vi är intresserade av honom och han är intresserad av oss, men man kan inte handla något om man inte har pengar för det, säger sportchefen Patric Larsson till HockeyNews.se.


Annons

Presenteras av Coolbet – odds från SHL till Hockeytvåan 

Karlskrona är någon forward kort just nu och plockade in två provspelare i augusti.

Joakim Axman, i fjol i Tingsryd, skrev i förra veckan på för Hockeyettannykomlingen Strömsbro och nu meddelar Karlskronas sportchef Patric Larsson att inte heller Janne Kivilahti blir kvar.

– Med Kivilahti kan man väl säga rent ut att det är en rent ekonomisk fråga. Vi har en budget att hålla oss till och han rymmer inte inom den. Men man vet aldrig. Vi är intresserade av honom och han är intresserad av oss, men man kan inte handla något om man inte har pengar för det. Man får sluta med det. Det är klart att alla tränare och sportchefer alltid vill ha så mycket som möjligt, men det är ändå klubben som måste må bra först. Fast sista ordet är kanske inte sagt, säger Larsson till HockeyNews.se.

Janne Kivilahti inledde fjolårssäsongen i Nybro men värvades av Oskarshamn innan jul. Där var han med på succéresan när IKO tog steget upp i SHL. 

Nu har han alltså lämnat Karlskrona – som dock jobbar på att plocka in ett SHL-lån.

KHK har i dagsläget elva forwards på kontrakt.

– Vi kommer att ta in ett SHL-lån, men jag vet inte om det kommer bli klart nu i dag eller inte, säger Larsson. Sen har vi lite spännande juniorer också, som Hampus Karlsson och några till, men ekonomin är förbrukad om man säger så. 

Tidigare under måndagen blev det klart att Mats Lusth är tränaren som tar över efter Phil Horsky som valde att lämna förra veckan.

Lusth är redan på plats i Blekinge.

Hur kommer det här tränarbytet att påverka er?

– Det är klart, det är ingen som önskar ett tränarbyte en vecka innan premiären, men nu blev det som det blev och då får man ta det därifrån. Men jag tycker att vi gick ut och presterade ganska bra i den sista träningsmatchen och sköljde över Kristianstad, så det känns ändå som att gruppen är ganska tajt. Det är klart att spelarna har suttit och undrat vad som ska hända, men nu slipper de det så det var ändå ganska snabbt jobbat. 

Här kan du läsa mer om Hockeyallsvenskan 


Annons

Annons