HockeyNews
PLUS

Efter protesterna – finalspelet görs om

(9725) Hockeyettan axel
Jesper Zerman/Bildbyrån

Publicerad: 2 september 2019

FacebookXWhatsApp

Efter sommarens protester ändras upplägget för Hockeyettan-finalen inför kommande säsong. I helgen beslutades att den ska gälla en plats i kvalserien istället för endast playoff-ranking.
– Nu spelar vi om lite mer än bara äran, säger Hockeyettans ligachef Mats ”Horndal” Johansson till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Det blev stort ståhej och stora protester under sommaren när det framkom att Hockeyettan-finalen är tillbaka kommande säsong, men att den enbart skulle gälla spel om rankingplaceringar inför playoff 3.

Det gjorde den i stort sett till träningsmatcher och fick så väl klubbar som fans och ligaorganisationen Hockeyettan att protestera. Nu sker det en förändring. Vid ett styrelsemöte i helgen ska Svenska ishockeyförbundets styrelse ha bifallit ett förslag som innebär att upplägget ändras så att Hockeyettan-finalen kommer att gälla en plats i kvalserien till Hockeyallsvenskan.

– Jag är nöjd med det, nu spelar vi om lite mer än bara äran, säger Hockeyettans ligachef Mats ”Horndal” Johansson.

– Jag är glad att de lyssnade och förstod. Det är en självklarhet att en final som gäller lite mer tilldrar sig ett större kommersiellt värde och intresse.

Spelar om en kvalserieplats
Förslaget som förbundet gav sitt bifall till under helgen togs fram av ligachefen tillsammans med Bosse Jansson, serieadministratör i region väst, och innebär några mindre förändringar av upplägget efter jul.

– Nu spelas Hockeyettan-finalen med en kvalserieplats i potten och det blir så att åtta lag går vidare från Allettorna istället för nio. Förlorarna i finalen går in i playoff 2 tillsammans med tvåorna och treorna från Allettorna, förklarar Johansson.

– Jag är nöjd att vi har lite mer att spela om.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)