HockeyNews
PLUS

Uppgifter: Malmö hämtar in stortalang från Danmark: "Vi är stolta"

(25099) Tomas Kollar Malmö
Petter Arvidson/Bildbyrån

Publicerad: 25 oktober 2022

FacebookXWhatsApp

Malmö Redhawks plockade en gång till sig den danska stortalangen Frans Nielsen från Herning. Nu uppges SHL-klubben ha hittat ännu en oslipad diamant.

Enligt Hockeymagasinet.dk är det den 17-årige forwarden Hjalte Kruse Thomsen som ryktas vara på gång till Malmö. Thomsen fick spela i Hernings A-lag redan förra säsongen och har i höst spelat tio matcher i den högsta danska ligan och gjort en assist.

Nästa steg väntas bli att spela för Malmö Redhawks J20-lag. Herning bekräftar i alla fall att Hjalte Kruse Thomsen flyttar vidare till Sverige och till en SHL-klubb som följt honom en längre tid.

LÄS MEREfter massiva kritiken – backar om fansen på derbyt: "Tar åt sig"

– Vi är stolta över att ännu en ung Herning-kille får möjlighet att komma till den svenska J20-serien i en tidig ålder. Självklart hade vi gärna sett att Hjalte hade fortsatt hos Blue Fox den här säsongen och inte minst fortsätta den utveckling har är inne i, men vi har enats om att Hjalte ska få lov att leva sin dröm i Sverige, säger Hernings klubbdirektör Torben Skovsgaard till klubbens hemsida.

Malmö värvade 2001 en ung Frans Nielsen till sitt juniorlag och han fick även debutera i SHL. 2005 fortsatte han till Timrå innan han tog klivet till NHL.

Från Herning har även svensk hockey fått in spelare som Peter Regin, Frederik Andersen och Nicklas Jensen.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)