HockeyNews
PLUS

Stjärnorna försvann för Djurgården: "De kände sig sjuka"

(25910) Brodin-Kruger-Garpen
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 29 december 2022

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Det försvann spelare i parti och minut för Djurgården.
När derbyförlusten mot AIK var ett faktum hade inte mindre än fyra forwards tvingats lämna – däribland Daniel Brodin och Marcus Krüger.
– Det var en stökig match det här för oss, säger tränaren Johan Garpenlöv till HockeyNews.se.

Inför det andra derbyt på tre dagar i Globen fick både AIK och Djurgården se viktiga pjäser kasta in handduken inför match. För AIK:s del var det lagkaptenen Christian Sandberg som inte kom till spel, precis som reservmålvakten Hugo Haas, medan det för Djurgårdens del försvann nästan en hel förstakedja.

Detta då både Daniel Brodin och Marcus Krüger, som båda fanns med på laguppställningen, inte kände sig fit for fight och inte kom till spel.

– De kände sig sjuka, säger Garpenlöv.

Hur gick dina tankar då?

– Då får man sätta sig och möblera om med powerplay och formationer och så vidare. Det var egentligen en resa under hela matchen eftersom att vi tappade ”Foppa” (Fredrik Forsberg) och Wiktor (Nilsson) också så det var manfall. Men det är sådant som händer ibland och det gäller för oss att hitta en bra väg.

LÄS MER: Efter dubbla matchstraff – AIK vann heta derbyt: "En riktig krigarmatch"

Under matchens gång fick Garpenlöv se ytterligare två forwards försvinna då Fredrik Forsberg utgick och Wiktor Nilsson drog på sig ett matchstraff.

Hanvikenlånet Fredrik Schlyter gav Djurgården ledningen tidigt i tredje perioden när han gjorde 1–0 men bara minuten senare drog Olle Liss på sig en utvisning i offensiv zon och AIK kunde därefter vända matchen till seger.

– Det var en stökig match det här för oss, där vi tappar två spelare innan matchen och så tappar vi "Foppa" efter något byte. Det var fem man utvisade och lite gruff här och där. Jag tycker ändå att vi på något fult sätt hänger kvar och överlever på något sätt och får sedan göra målet, då känns det naturligtvis bra i tredje. Men sedan tar vi en jätteonödig utvisning i anfallszon och därifrån hittar AIK en väg att vinna matchen, säger Garpenlöv och fortsätter:

– Jag tycker att vi reder ut det på ett fult sätt om man kan kalla det för det, och gör det där målet. Men sedan har vi pratat om det här med klubborna och utvisningar i anfallszon, det straffar oss idag.

Med Carl Lindbom, Calle Odelius, Liam Öhgren, Noah Östlund och Jonathan Lekkerimäki på JVM och en frånvarolista som alltså fick Krüger, Brodin och Forsberg adderad under kvällen så medger Garpenlöv att han längtar till andra sidan nyårsfirandet.

– För oss handlar mycket om att få tillbaka alla spelare och börja jobba in formationer som vi vill ha. Sedan jag kom in har det varit väldigt mycket folk borta hela tiden. Vi har lånat in spelare från Hanviken, plockat upp juniorer och det är jättebra för dem och vi har gjort det helt okej tycker jag. De får också erfarenhet av det här. Just nu längtar jag tills efter JVM då vi är hela som lag, så vi kan börja hitta rätt i våra formationer, säger han.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!