Efter dubbla matchstraff – AIK vann heta derbyt: "En riktig krigarmatch"

Bildbyrån (montage)

Publicerad: 29 december 2022

Först hamnade tio spelare i utvisningsbåset.
Senare i matchen fick två matchstraff för slagsmål.
Det var grinigt i derbyt mellan AIK och Djurgården, som AIK i slutändan vann med 2–1.

Redan i första perioden bröstade lagen upp sig och efter brottningsmatch framför Djurgårdsmålet hamnade fem AIK-spelare och lika många Djurgårdsspelare i utvisningsbåset.

Med drygt tre minuter kvar av andra perioden tog matchen slut för Djurgårdsforwarden Wiktor Nilsson och AIK-backen Erik Flood. Detta efter att de två måttat in ett par slag vardera på varandra, med handskarna på, innan det hela slutade med en brottningsmatch. När domarna summerad det hela kom man fram till att skärmytslingen var värd matchstraff för de två kombattanterna.

För Djurgården innebar det att man tappade ytterligare en forward efter att Marcus Krüger och Daniel Brodin tvingats kasta in handduken inför matchen. AIK å sin sida tappade lagkaptenen Christian Sandberg på grund av sjukdom tätt inpå första nedsläpp, precis som inlånade reservmålvakten Hugo Haas.

Efter de två matchstraffen kom målkontona att öppnas i derbyt. Fredrik Schlyter gav Djurgården ledningen tre och en halv minut in i tredje perioden med hans första allsvenska mål i karriären, innan AIK påbörjade en vändning.

Daniel Muzito-Bagenda kvitterade tre minuter efter Djurgårdens ledningsmål och med knappt nio minuter kvar av matchen styrdes pucken in i mål via Djurgårdsbacken Linus Arnessons skridsko för 2–1 till AIK. 2–1 blev också slutresultatet i vad som var AIK:s första derbyseger den här säsongen.

– Det är en riktg krigarmatch, det är mycket grisigt i de två första perioderna, mycket kamp, mycket box och det händer mycket hela tiden. Ibland blir det inte så mycket skönspel, men det är skönt att vinna, säger AIK-backen Filip Windlert i C More.

AIK–Djurgårdens IF 2–1 (0–0, 0–0, 2–1)