HockeyNews
PLUS

Skoogs nya utmaning – slå sig in i Florida: "Skön vibe"

(28711) Wilmer Skoog
Henrik Sjöberg

Publicerad: 20 augusti 2023

FacebookXWhatsApp

Wilmer Skoog avgjorde sin första match på Boston University och i andra match stod han för ett av sina sex Zorro-mål i karriären.
Redan då dök NHL-intresset upp och nu är den 24-årige svensken inställd på att spela till sig ett kontrakt i Stanley Cup-finalisterna Florida Panthers.
– Nu har jag tagit ett steg på vägen och ska göra det så bra som möjligt för att hålla drömmen vid liv, säger Skoog till HockeyNews.se.

Wilmer Skoog spelade för Västerås när han tog beslutet att dra över till Nordamerika.

2018 gjorde han sin första säsong i den amerikanska juniorligan NAHL och han imponerade så pass mycket under sina första två år i USA att han fick en plats på Boston University.

– Först var egentligen målet att komma in på en skola. Att kunna kombinera hockeyn med en utbildning som egentligen inte finns i Sverige på det sättet. Det var ett grymt alternativ för att göra båda sakerna på hög nivå. Jag lyckades komma in på Boston University och har varit där i fyra år nu och är klar med utbildningen och nu blir det ett nytt äventyr som ska bli riktigt kul, säger Skoog och tillägger:

– Jag gick kommunikationsskolan med inriktning på marknadsföring.

Han håller igång hemma i Stockholm just nu med en rad NHL-spelare som samlas varje år och tränar på is.

– Det är grymt. Det är riktigt skön "vibe" här och på isen så får man jobba stenhårt och kriga för att hänga med. Det känns riktigt bra att komma igång och förbereda sig så bra som möjligt här, säger han.

Skoog gjorde avtryck direkt när han debuterade på college.

Han avgjorde sin första match på övertid och drog åt sig ännu mer uppmärksamhet i den andra matchen när han stod för ett Zorro-mål – totalt har han gjort sex (!) stycken hittills i sin karriär.

– Jag snackade med några NHL-lag efter den andra matchen, det var första kontakten jag hade med ett proffslag. Sedan dess har målet varit att ta sig hela vägen till NHL. Nu har jag tagit ett steg på vägen och ska göra det så bra som möjligt för att hålla drömmen vid liv och fortsätta göra jobbet varje dag, säger Skoog.

Hur var livet på college om du ser tillbaka på det idag?
– Det var grymt. Allt från vår hall till fansen och alla studenter till att möta dom andra Boston-skolorna och alla resor med laget och polare man fått. Det har varit riktigt bra och sånt som jag alltid kommer minnas och polare som jag alltid kommer att ha kvar.

Nu ligger nästa utmaning i att slå sig in i Florida Panthers.

Sedan i våras tillhör han klubbens organisation efter att ha skrivit på ett AHL-kontrakt med Charlotte Checkers och snart åker han över till Nordamerika med förhoppningen om att få visa upp sig på Floridas maincamp.

– Det börjar med en rookieturnering med lite matcher så det ska bli kul. Jag var där lite efter säsongen förra året och på development camp tidigare så jag känner många spelare och ledare. Sen hoppas jag bara att göra bra i från mig, skapa ett bra första intryck. Jag är riktigt taggad, det ska bli skitkul och jag har sett fram emot det hela sommaren.

Se hela intervjun med Wilmer Skoog i spelaren.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)