HockeyNews
PLUS

Svaret om framtiden: ”Kan ha varit det sista jag gjorde”

Robert Rosén
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 11 april 2024

FacebookXWhatsApp

Växjö är utslagna ur SM-slutspelet.
Frågan är om förlusten mot Rögle var trotjänaren Robert Roséns sista match i karriären.
– Det kan ha varit det sista jag gjorde, men jag har inte tagit något beslut, säger 36-åringen.

36-årige Robert Rosén är den störste spelaren i Växjös historia och har ett utgående kontrakt i slutet av april.

Det har spekulerats i att han kommer sluta, men när vi ställer frågan efter Växjös uttåg ur SM-slutspelet meddelar Robert Rosén att han inte har tagit något beslut.

– Jag har inget bra svar egentligen, det kan nog gå åt båda håll. Det kan ha varit det sista jag gjorde, men jag har inte tagit något beslut. Jag var i samma situation förra året och efter ett tag så ramlade det rakt i knäet att jag inte kände mig färdig. Jag kände drivet för att starta om och jag hoppas att det blir så det här året också, oavsett vilket beslut jag tar.

– Sen är det så klart upp till Växjö och ”Henke” (Evertsson, sportchefen) också. Jag vet inte vad de vill.

Har du haft en dialog med Växjö?

– Nej, det har jag inte haft. Men det hade jag inte förra året innan det tog slut heller. Vi har nog inte känt någon större stress någon av oss att prata om det.

Väger det över åt något håll?

– Ehm… nej. Det är jättesvårt att säga. Jag vet faktiskt inte.

Växjö hade länge den fjärde semifinalen under kontroll, men Rögle kom tillbaka från ett 0–2 underläge och vände och vann med 4–2. Då väljer Robert Rosén att hylla motståndet.

– Vad ska man säga? Vi får stryk 4–0 i matcher och Rögle är jättebra. De har kanske fått ut sin fulla potential nu de sista två månaderna på säsongen. Inför säsongen hade inte så många ryckt på ögonbrynen om man hade sagt att de skulle gå till final. De har ett bra lag och har väldigt mycket spets framåt.

– Nu har de fått ihop det. Även defensivt har det varit väldigt svåra att ta sig in på. Sen är det special teams som avgör. De gör mål i sina powerplay och vi gör ju inte ett enda på fyra matcher. Fem mot fem kanske vi vinner, men tyvärr så räknas special teams in. Där var det en väsentlig skillnad på lagen.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)