HockeyNews
PLUS

Rifalks storspel kunde inte rädda Rögle: "Har varit lite hetare än oss"

(23361) Christoffer Rifalk / Rögle
Fred

Publicerad: 27 april 2022

FacebookXWhatsApp
KARLSTAD/STOCKHOLM. Inte ens 50 räddningar räckte.
Men Christoffer Rifalk höll på att ta Rögle till en sjunde och avgörande match mot Färjestad.

Christoffer Rifalk stod pall för 50 skott mot Färjestad i en match som pågick i över 90 minuter. Men till slut fick han ge sig på det 55:e skottet. Linus Johanssons puck letade sig in i Rögles mål och säsongen tog slut för de seriesegrande skåningarna.

– Vi ger oss själva en chans, men idag kanske Färjestad är lite hetare i slutändan och på nåt sätt värdiga att vinna även om vi hade velat sno matchen. Det är surt, säger Rifalk efter 5–4-förlusten i den sjätte SM-semifinalen mot Färjestad.

Han fick dricka x antal flaskor med vatten och det blev en del vätskeersättning. Men i övrigt inga fysiska problem för Röglemålvakten Rifalk.

– Det var inte så farligt egentligen. Det är det här man har tränat för och förberett sig för att orka sådana här matcher. Fyller man på i pausen så kändes både kroppen och skallen bra genom hela matchen.

LÄS MERFärjestads matchhjälte: "Jag är inte här för att förlora finalen"

Han har fått dela på målvaktsjobbet i SM-slutspelet med Calle Clang som kom in i den sju matcher långa SM-kvartsfinalen mot Oskarshamn.

– Det kändes bra redan mot Oskarshamn, att jag hittade den form jag behövde ha. Sedan är det svårt, vi gjorde inte jättemycket mål då och de ville se en förändring och vi lyckades göra bra matcher när Calle kom in och han gjorde bra matcher där också. Det är så klart kul att få vara tillbaka och kriga igen mot ett bra Färjestad och känna på hetluften, säger Rifalk som har fått starta i tio av de 13 slutspelsmatcherna. Han har haft en räddningsprocent på fina 92,36.

Christoffer Rifalk gjorde en superräddning på ett jätteläge för Joakim Nygård när allt stod på spel, men i slutändan var den förgäves.

Hur letade sig Linus Johanssons puck in?

– Den gick väl över benskyddet på plocksidan. Jag tror att den tar på någon klubba där framme och ställer mig lite grann. De har varit lite hetare än oss och då kanske en sån studs går deras väg, säger Rifalk.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!