HockeyNews
PLUS

Färjestads matchhjälte: "Jag är inte här för att förlora finalen"

(23360) Linus Johansson
Bildbyrån / Henrik Sjöberg

Publicerad: 27 april 2022

FacebookXWhatsApp

KARLSTAD. Det dröjde in i femte perioden innan Färjestad kunde avgöra mot Rögle och säkra finalplatsen.
Linus Johansson fick taket att lyfta i Löfbergs Arena och nu väntar den tuffast utmaningen i slutspelet
– Luleå har en förmåga att lägga en blöt filt över matcherna, säger Johansson till HockeyNews.se.


Färjestad skaffade sig en 3–1-ledning i semifinalserien mot Rögle men missade att slå in den första matchbollen i Ängelholm och i går låg det en sjunde och avgörande match i potten.

Rögle vända 3–2 till 3–4 på ett par minuter i slutet av tredje perioden men efter Daniel Vikstens kvittering så gick matchen till övertid.

Färjestad pressade och skapade flest chanser – närmast kom Joakim Nygård innan Linus Johansson till slut blev matchvinnare och fick hela hallen att explodera.

Färjestad får nu en chans att säkra klubbens tionde SM-guld, senast det var guldfest i staden var 2011.

–  Det är bara ren glädje. Det här är sånt man drömmer om som liten grabb. Just nu är det här det största jag gjort, säger Linus Johansson när han pustar ut efter sitt avgörande i den femte perioden.

– Jag hade ett superläge att avgöra som han (Rifalk) räddar så det var skönt att "Limpan" avgjorde, annars hade jag nog aldrig förlåtit mig själv tror jag, säger Joakim Nygård.

Luleå har vunnit tre av fyra matcher mot Färjestad i grundserien, varav en med hela 8–0 i Karlstad. FBK har en suddenseger att ta med sig men matchvinnaren viftar bort statistiken och resultatet mellan lagen under säsongen.

Betyder det något?
– Vi hade fyra förluster mot Skellefteå. Två mot Rögle innan det här. Så det gör det väl inte, säger Linus Johansson.

En av Färjestads stora utmaningar inför finalserien blir att hitta ett sätt att kontrollera eller få Linus Omark ur sitt spel, den spelskicklige forwarden har dominerat i både grundserien och slutspelet.

– Det är klart att det inte är enkelt att hantera den kanske bästa spelaren i serien, det är tufft. Vi måste vara på honom och åka skridskor och vara jobbiga, säger Johansson.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!