HockeyNews
PLUS

Rasar mot klubben efter tvångsdegraderingen: ”Sätter en i skiten”

Dennis Svensson
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 9 juli 2024

FacebookXWhatsApp

Han har gång på gång tackat nej till erbjudanden högre upp och stannade kvar när klubben tvångsdegraderades till Hockeyettan.
Men nu när Kristianstad återigen nekats elitlicens och tvingas ner till Hockeytvåan, har Dennis Svensson fått nog.
– Det känns som en käftsmäll, säger han till Kristianstadsbladet.

ANNONS

Lagkaptenen Dennis Svensson valde återigen att stanna i moderklubben Kristianstad trots att KIK misslyckadeds med att ta sig upp i Hockeyallsvenskan.

Förra året handlade det om en tvångsnedflyttning, men i år missade laget uppflyttning på sportsliga grunder. Nu, när KIK ännu en gång nekats licens och kastas ur även Hockeyettan, har Svensson fått nog.

– Jag har övervägt alla alternativ, men Division 2 är inget för mig. Då tar jag hellre ett vanligt jobb. Jag kommer prata med min agent i veckan och se vad han säger, säger han till Kristianstadsbladet.

Han betonar att han tidigare tackat nej till andra erbjudanden högre upp för att stanna i KIK, vilket gör situationen att hitta ett nytt jobb svår då många lag redan fyllt sina trupper.

– Jag har jobbat med detta i tio års tid och det har varit min inkomst. Som människa sätter de en i skiten. Det är bara att söka jobb, säger Dennis Svensson uppgivet till tidningen.

I våras sa Svensson till tidningen att han skulle "riva ishallen" om KIK nekades elitlicens efter att ha tagit sig upp i Hockeyallsvenskan.

– Jag trodde att klubben hade lärt sig av sina misstag, men tydligen inte. Det känns som en käftsmäll. Man bygger sitt liv kring detta och försöker få ihop sitt pussel. Det är jättetråkigt, säger han.

Svensson berättar att han inte varit involverad i processen utan att det är styrelsen och kansliet som skött det. Han har inte fått några förklaringar till varför situationen uppstod, utan har bara blivit försäkrad om att allt var lugnt.

– Jag visste att vi väntade på besked, men klubben har sagt att det skulle vara lugnt. Jag är bara trött på att det händer igen. Det blir en andra sommar som förstörs, säger han.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln