HockeyNews
PLUS

Poängkungen utreds för dopningsbrott: "Sovit lite sämre"

(28750) Västervik
Bildbyrån / skärmdump Youtube

Publicerad: 26 augusti 2023

FacebookXWhatsApp

Han värvades för att leda Västerviks offensiv.
Nu rapporterar Dagens Vimmerby att Phil Marinaccio utreds för dopningsbrott.
– Det är vår tilltänkte spetscenter det här handlar om så ibland har jag sovit lite sämre, säger sportchefen Victor Öhman till tidningen.

Det var i slutet av juni som Västervik kom överens med den danska ligans poängkung, 30-åringen Phil Marinaccio. Redan då var klubben medveten om att kanadensaren utreddes för ett dopningsbrott, men de var beredda att chansa eftersom de fått besked om att läget inte var så allvarligt.

– Läkare kom fram till att Phil har astma och gav honom en astmamedicin som tydligen inte var laglig enligt dopningsreglerna. Detta visste givetvis inte Phil om och vi har fått indikationer på att det kommer att lösa sig, säger Västerviks sportchef Victor Öhman till Dagens Vimmerby.

Nu har två månader passerat och ännu har ingen dom meddelats. Skulle Marinaccio dömas riskerar han en avstängning i upp till tre månader. Den skulle dock börja gälla från den 20 juni, vilket innebär att kanadensaren ändå skulle vara spelklar till den hockeyallsvenska premiären som går av stapeln den 22 september då Västervik tar emot nykomlingen Kalmar.

Frågan är bara hur Västervik kommer agera vid en fällande dom.

– Det vet jag inte. Vi får ta ställning till det efter att vi har fått alla svar. Vid en dom har vi möjlighet att bryta kontraktet och ta in en ersättare. Det är vår tilltänkte spetscenter det här handlar om så ibland har jag sovit lite sämre, men det finns spelare ute på marknaden så jag känner mig ändå ganska trygg, säger Öhman.

Marinaccio gjorde 52 poäng på 42 grundseriematcher för Herning den förra säsongen.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)