ANNONS

Publicerad: Igår 20:27

Hockeyettan är en liga där det mesta händer, det är inte alltid så tillrättalagt och följer givna ramar – det är helt enkelt mer rock’n roll över ligan.

I veckans heta Hockeyettan-lista så får ni hiss och diss av några av de bästa och sämsta, men också mest udda, företeelserna under veckan som gått, signerad experten Krister Holm.

Missa inte: från petad till hjälte på tre perioder, skatteskulder och lögner och 66 utvisningsminuter för klagomål!

Här är veckans hiss och diss!

ANNONS

HISS

Höll på att sabotera segerchansen – gjorde självmål!

Boden hade skaffat sig ett bra övertag i matchen mot Kiruna. Man ledde med 2-1 fem minuter in i den tredje perioden och hade en avvaktande utvisning. Men när backen Gustav Hedberg ska passa till en medspelare men pucken går mellan två Bodenspelare och hela vägen in i eget mål, och helt plötsligt var matchen oavgjord! Som skönt var för Hedberg så redde ändå Boden ut det hela till slut och vann med 4-2.

Dråpliga vurpan – glömde skydden!

Piteås lagkapten Fredrik Bergdahl har nog gjort ett anta tusen ispass under sin långa karriär, men trots rutinen så gjorde han ett riktigt nybörjarmisstag i matchen mot Clemensnäs. För när han skulle kliva in på isen inför den tredje perioden så glömde han ta av sig skridskoskydden! Det innebar en vådlig vurpa där kaptenen åkte i isen medan ena skyddet flög all världens väg. Turligt nog så undkom han oskadd, men han bjöd både med- och motspelare samt publik på ett gott skratt i alla fall! Matchen? Den vann Piteå med 4-2 och därmed befäste man sin serieledning.

ANNONS

Veckans målleverans – gjorde hattrick

Forshagas supervärvning Pelle Hedlund har haft det lite trögt med målskyttet under inledningen av seriespelet. Fram till i onsdags mot Mjölby. Då stod han nämligen för tre mål och ledde på så vis laget till en fin 7-0-seger. Som grädde på moset så gjorde han dessutom assist till båda Forshagas mål i toppmötet mot Lindlöven under söndagen. Därmed så är Forshaga med i allettankampen i den västra ettan på allvar!

Veckans skrällar – nykomlingarna överraskade

Det har varit väldigt tunt med skrällar så här långt i hockeyettan, men i onsdags så bjöds vi på två riktiga karameller. Då lyckades nämligen nykomlingen i den östra ettan betvinga tippade topplaget Tyresö/Hanviken med matchens enda mål. Med det så tog bottentippade Sollentuna fjärde raka segern och avancerade upp till en finfin andraplats! Samma kväll så ville inte en annan nykomling, Grästorp, slå en av de stora favoriterna i den västra ettan med 3-2. Det var Grästorps första seger för säsongen, och den kunde absolut ha kommit mot ett enklare motstånd.

Petad – men levererade ändå!

ANNONS

Snacka om en oväntad afton för Mariestadsspelaren Adam Karlsson. För i den stenhårda konkurrensen i Mariestads forwardsuppsättning så var han placerad som 13:e forward inför matchen mot Mjölby. Men när Linus Lööf fick stå över några byten efter en smäll så fick Adam täcka upp, och han visade så gott gry att han från period två fick en ordinarie forwardsplats. Det tackade han för på bästa sätt. På de två perioderna så gjorde han både mål och två assist, och hade bud på ännu mer. Han gick med andra ord från att bli petad till hjälte på tre perioder i en match som Mariestad kunde vinna med hela 8-1!

Adam Karlsson66 utvisningsminuter – för klagomål mot domare!

Det är inte alltid spelare är nöjda med domarnas insatser. Men det är nog sällan jag sett ett lag som verkat så missnöjda med domarens bedömningar som Dalen i deras möte borta mot Borås. För laget drog på sig sammanlagt 66 utvisningsminuter enbart på grund av ”abuse of officials”! Såväl Sebastian Ehrenflod som David Rosander fick matchstraff efter att domaren inte uppskattat deras ordval med 1½ minut kvar att spela. Lagkamraterna lyckades dock reda ut 3 mot 5-spelet och höll 2-2 perioden ut, men föll sedan till slut i sudden.

ANNONS

Flytmål – från bakom mål!

Det finns turmål och så finns det turmål. Dalen hade tryckt på bra mot Tranås, men hade inte den där spetsen för att skapa något riktigt vasst. Då kan man behöva lite tur, och tur var precis vad Joakim Stjern Svensson fick när han gjorde 0-1-målet mot Tranås. Han står upptryck mot sargen bakom mål och försöker bara lägga in den framför kassen, när den studsar på en Tranåsspelare och in i mål! Tranås vände dock och vann matchen med 3-1, man skulle alltså kunna säga att samtliga mål i matchen gjordes av Tranåsspelare.

Offervilja – täckte fyra skott från storskytt!

Att täcka skott är det inte alla spelare som gör helhjärtat, men till dessa kan inte Mjölbyspelaren Moltas Forsén räknas. För i matchen mellan Mjölby och Mariestad så täcker han först ett skott från Mariestads hårdskjutande back Anton Blomberg och får väldigt ont, vilket syns på bilderna där han åker och haltar. Men han backar ändå inte för att täcka ännu ett Blombergskott sekunder senare, och sedan ytterligare två i samma byte, snacka om att offra sig för laget!

ANNONS

Hetaste lagen – fortfarande obesegrade

Det är två lag som imponerar mer än de andra ettanlagen så här långt. Det handlar om Karlskrona, som i veckan tog ytterligare två segrar.  Först mot bottenlaget Alvesta med bekväma 4-1, sedan mot topptippade Västervik med 3-2 i en riktigt bra ettanmatch. Nu står man på sex raka segrar i säsongsupptakten, och frågan är vilket lag som ska kunna ända den fina sviten? Det andra laget är Väsby, som bara spelade en match i veckan, men då tog man en stark seger mot toppkonkurrenten Tyresö/Hanviken med 3-1. Det innebär att också de har sex raka segrar, och känslan är att segerraden kan bli lång.