HockeyNews
PLUS

Örebro testar NHL- och OS-meriterad kanadensisk forward – känner Enroth

(25811) Quinton Howden Malmö
Petter Arvidson/Bildbyrån

Publicerad: 22 december 2022

FacebookXWhatsApp
Örebro tar in den NHL- och OS-meriterade kanadensiske forwarden Quinton Howden på tryout.
30-årige Howden har spelat i SHL med Malmö.

När Örebro i mellandagarna spelar i Spengler Cup i schweiziska Davos kommer den tidigare Malmö-forwarden Quinton Howden att spela för närkingarna. Howden kommer närmast från finska ligan och Jukurit. Den 30-årige forwarden har den här säsongen gjort en assist på tio matcher i den finska ligan. Under mellandagarna får han chansen att visa upp sig i Örebro.

– Det känns jättebra att vi kan ta in Quinton till Spengler Cup. Vi får in en riktigt bra lagspelare som alltid sätter laget i första hand. (Jhonas) Enroth och Quinton känner varandra sedan tiden i Dinamo Minsk och vi har fått goda visdomsord från ”Rothen”. Nu tränar Quinton med laget på juldagen och det ska bli kul att se honom under våra matcher i Davos, säger Örebros general manager Stefan Bengtzén till klubbens hemsida.

30-årige Quinton Howden spelade elva matcher för Malmö i SHL 2020/2021 och gjorde då tre assist. Förra säsongen spelade Howden för Köln i DEL och producerade 18 poäng (7 mål, 11 assist) på 45 matcher. 2018 knep han ett OS-brons med Kanada i Sydkorea. Under sin NHL-karriär fram till 2016 spelade han 97 matcher för Florida och Winnipeg.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!