HockeyNews
PLUS

Nya frågetecken i HV71 – duon klev av

Seppälä Stål Lyrenäs
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 08:44

FacebookXWhatsApp

I sin andra match efter comebacken efter nio månader fick HV71-backen Mikael Seppälä kliva av.

Inte heller forwarden Oskar Stål Lyrenäs fullföljde mötet med Modo.

ANNONS

HV71 tog en efterlängtad första seger i SHL genom att göra 2–0 på Modo hemma i Husqvarna Garden. Ett skadedrabbat HV fick se juniorerna Hugo Pettersson och Herman Träff (hemplockad från utlåningen till Nybro för två matcher) göra sina första SHL-mål för klubben.

Men skadorna är jobbiga och mot Modo dök det upp nya frågetecken. Den finländska backen Mikael Seppälä, som precis har kommit tillbaka efter en långvarig ryggskada, spelade bara 30 sekunder för HV71 mot Modo. Efter det bytet tog det stopp.

– Han fick en smäll så vi tog av honom bara, av säkerhetsskäl. Vi får se i morgon (idag) hur det känns, säger HV71:s lagläkare Jonas Kalman till Jönköpings-Posten.

Hoppfullt för Seppälä

Första prognosen är god, enligt Kalman:

Det är lite dag till dag där, skulle jag säga.

Högerskytten Oskar Stål Lyrenäs, som har fått ihop en assist på fem SHL-matcher under hösten, bröt matchen efter att ha spelat lite drygt tio minuter och gick ut i HV:s omklädningsrum.

– Det är lite samma sak där. Han kunde inte fullfölja matchen och så får vi se i morgon hur pass påverkad han är. Jag har inget mer besked där just nu, säger Jonas Kalman.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln