HockeyNews
PLUS

NHL-svepet: Blues imponerar – storspel av Lundqvist

(10798) Lundqvist/St. Louis
Bildbyrån

Publicerad: 7 november 2019

FacebookXWhatsApp

TAMPA. Mästarna St. Louis imponerar oerhört just nu. Två dagar efter varandra har de slagit de två lagen bakom dem i väst. New York Rangers och Detroit imponerade inte lika mycket, även om Henrik Lundqvist var mycket bra tillbaka i Rangers kasse. I övrigt blev det bara en svensk assist i nattens två matcher.

Edmonton–St. Louis 2–5 
Svenskarna: Carl Gunnarsson 1 ass i St. Louis


Att på bortais back-to-back ställas mot Vancouver som öser in mål just nu, samt Edmonton som har en förmåga att ta poäng hela tiden, är ingen drömuppgift.

Speciellt inte om man är regerande Stanley Cup-mästare, alltså det lag alla vill slå i varje match.

Att därtill också försöka anpassa sig till en situation där en av lagets viktigaste målskyttar är skadad, lägger extra börda på matcherna.

Att då vinna med 2–1 respektive 5–2 är inget annat än oerhört starkt.

St. Louis har nu sex raka segrar, varav fyra raka borta.

Blues-hockey

Segersiffrorna säger också en hel del. Här handlar det om hederliga ”Blues-hockey”. Tätt försvar, fysiskt spel och vara på hugget och ta vara på de chanser laget får.

Alltså det sätt laget vann Stanley Cup på i somras.

Connor McDavid gjorde 1–0 i powerplay tidigt. I tre av de senaste fyra matcherna har han antingen gett Edmonton ledningen med 1–0 eller spelat fram till 1–0.

Jaden Schwartz kvitterade strax efter, också det i powerplay, innan St. Louis gick ifrån till 3–1 i mittperioden.

Edmonton kom starkt i tredje och gavs verkligen chansen att göra 3–3 när de fick spela powerplay i slutminuterna. Men mot ett av ligans absolut tuffaste försvar är det inte lätt.

I stället gjorde St. Louis två mål i boxplay i tom kasse. Tyler Bozak renade ur egen zon och pucken fot hela vägen över och in i mål till 4–2. 26 sekunder senare kom femman.

En spelare man vill se mer ifrån i Edmonton är utan tvekan Oscar Klefbom. Det här var nu hans tionde raka match utan en enda poäng.

Steen skadad

Alexander Steen klev av matchen i slutet på andra perioden då han föll på ett olyckligt sätt ute på öppen is i en helt juste närkamp med en motståndare.

Det såg ut som han vred vänsterbenet på ett skadligt sätt. Han fick hjälpas av två spelare ut eftersom han inte kunde stödja på benet.


New York Rangers–Detroit 5–1

Svenskarna: Henrik Lundqvist 97,2 i räddningsprocent


Det var två gamla klassiska, men just nu stukade, lag som bjöd på NHL-hockey på Manhattan i natt.

Utan att imponera vann New York Rangers enkelt mot Detroit. Fast att slå det här Detroit-laget kräver heller ingen imponerande insats. Speciellt den här kvällen när Jimmy Howard var riktigt lössläppt på ett par av målen.

Efter den mållösa första perioden trampade Rangers loss i mittperioden och avgjorde matchen på drygt fyra minuter fram till 3–0.

Nöjd Henke tillbaka

Henrik Lundqvist var tillbaka efter att ha suttit på bänken i tre matcher och var stabiliteten självt. 35 räddningar säger allt.

–  Vi spelade en strukturerad match i kväll. Vi är ett ungt lag, så det är det vi måste göra, konstaterade Henke till NBCSN.

Jesper Fast fick chansen i förstakedjan med Artim Panarin och Ryan Strome, en formation som låg bakom två av målen.

Lias Andersson var dock petad.

Zibanejad tränar

Positiva nyheter meddelar i alla fall att Mika Zibanejad nu är med på lagträningarna igen, dock med tröjan på sig som markerar att han inte för röras. Han har hittills missat fyra matcher efter tacklingen från Patrice Bergeron i Boston.

I krislaget Detroit fanns varken Jacob de la Rose eller Frans Nielsen med en kväll när laget spelade med sju backar och elva forwards.

Nielsen är den dansk som spelat flest NHL-matcher, men i år har han flyttats ner till fjärdekedjan. På 13 matcher är han fortfarande utan en enda poäng.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!