HockeyNews
PLUS

Kontraktet går ut – tyst från klubben

Emil Georgsson SSK
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 17 september 2024

FacebookXWhatsApp

Emil Georgsson är inne på sitt tredje år som sportchef i SSK. Kontraktet går ut efter den här säsongen – men än finns ingen dialog med klubbledningen om framtiden.
– Nej, det finns ingen sådan diskussion alls, säger han till Hockeynews.

ANNONS

Emil Georgsson har byggt SSK-lag som fört klubben till två raka topplaceringar i Hockeyallsvenskan, och laget hålls högt av de flesta inför den kommande säsongen också.
Men om han blir kvar i klubben är alltså osäkert.
– Jag är absolut öppen för att vara kvar i Södertälje. Såklart. Jag trivs jättebra. Det känns som att vi ändå har tagit de här första stegen till att vara ett topplag som jag tycker Södertälje ska vara i den här ligan. Sen är det ju tufft att ta ännu ett kliv (till SHL) såklart. Det hade varit roligt att jobba kvar men samtidigt så är det ju Södertälje som bestämmer det.

Har ni någon dialog om hur processen ser ut eller nåt i den stilen?
– Nej, inget alls. Vi får se. Men det är ju någonting som jag tänker att det bör man ta i snart. Redan nu kommer ju listor på spelare och jag kan gärna inte sätta och förhandla avtal till spelare för SSK:s räkning nästa år, det är ju oseriöst om de har någon annan tanke och någon annan ska in. Så ju fortare man kan få besked från båda sidor desto bättre.

Är det inte konstigt att man inte har en dialog med dig?
– Ja, det får du fråga dem.

Situationen var den samma förra säsongen, då avtalen gick ut för både Georgsson och tränarparet Magnus Bogren och Mattias Zackrisson. Då fanns det en option om förlängning som behövde aktiveras av klubben senast den 31 januari. Beslutet dröjde till de sista veckorna.

Men arbetet med spelartruppen för säsongen 2025/26 tar fart redan i oktober–november. Exempelvis är Leksand och sportchefen Thomas Johansson i en liknande sits, men där har parterna gjort klart att november är för sent att ta beslut, utan att sportchefsfrågan behöver lösas tidigare.

Det tycker Georgsson gäller för hans situation också.
– Du vill inte hamna i risken att tappa mark. Kommer vi till ett novemberuppehåll är det alltid fulla rullar. Då drar ju andra klubbar i våra spelare. Då behöver man vara på tå, annars går det tåget. Vi får väl se vad som händer framöver.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln