HockeyNews
PLUS

Klubbdirektören om nyckelrollen i SSK

Kalle Boumedienne
Bildbyrån/SSK
ANNONS

Publicerad: Idag 14:04

FacebookXWhatsApp

Södertälje kommer närmare ett klartecken kring vem som blir sportchef i klubben i framtiden. Nu har man spikat en rollbeskrivning, där det står klart att sportchefen får en utökad roll.

Nu väntar diskussioner med tänkbara kandidater, där nuvarande sportchefen Emil Georgsson är en.

– Emil är högst tänkbar och lämplig, säger klubbdirektören Kalle Boumedienne till Hockeynews.

ANNONS

SSK är inne i en process kring att spika sin sportsliga organisation. Nyckelroll nummer ett är sportchefsrollen, där Emil Georgsson har ett utgående kontrakt men varit öppen för en fortsättning.

Nu står det klart att sportchefens roll ska förändras med ett bredare ansvarsområde, något klubben gick ut med på sin hemsida under tisdagen. Kalle Boumedienne utvecklar nu detta för Hockeynews.

– I dag är sportchefens jobb endast inriktad på A-laget, det vi vill är att sportchefen får ansvar även för juniorblocket i klubben, det vill säga J20 och J18. Sedan får man se hur man organiserar det, om man fördelar uppgifterna på en assisterande sportchef eller vad det blir. Det blir en diskussion som vi får ha tillsammans med den som blir sportchef, säger Kalle Boumedienne.

I dag har SSK en assisterande sportchef i Dragan Umicevic och två junioransvariga, där Dennis Bozic jobbar heltid och Per Nygårds halvtid framförallt med intaget till hockeygymnasiet. Därpå har SSK också anställda tränare ner till U15-nivå.

– Det behöver inte bli så stor förändring mot hur det är i dag. Det vi vill se är att sportchefen får en utökad roll, med ansvar för juniorsidan. I dag har sportchefen ett samarbete och diskussioner med juniorsidan, men inte ansvar för det. Vi tror att vi på det här sättet kan få ett bättre helhetsgrepp kring hur vi bäst får upp fler juniorer i seniorlaget. Det kan bli tydligare jämfört med hur det är i dag, säger Kalle Boumedienne.

ANNONS

SSK är under ett hårt tryck ekonomiskt, där ett plusresultat på flera miljoner krävs för att klara elitlicensen. Förändringarna handlar dock inte om besparingskrav, och det är inte säkert att det blir färre personer kring det sportsliga enligt Boumedienne.

– Det har vi inte skissat på. Det är inte det primära, det primära är att få bättre utveckling, säger han.

Han är också tydlig med att den framtida sportchefen må vara ansvarig, men kommer ha personer kring sig att fördela arbetsuppgifter till.

– Sportchefen kommer inte kunna göra allt själv. Om det blir Emil som fortsätter, så blir det en diskussion med honom hur han vill bygga organisationen under sig för att få det att fungera bra. Vi vill inte sätta detta utan att diskutera med den som ska vara sportchef.

Boumedienne kan se att Georgsson passar in även i den rollen som nu beskrivs.

– Absolut. Han har levererat på en hög nivå. Sen har vi ett steg att ta i slutspelet.

Det tycks finnas en oro bland supportrar och sponsorer över ifall ni vill förändra för mycket, när klubben haft sina bästa sportsliga år på länge. Vad säger du om det?

– Det är ingen dramatisk förändring. Vi var klara med det här (organisationsplanen) i går. Det som väntar nu är att prata med aktuella kandidater. Det kan mycket väl vara Emil. Emil är högst tänkbar och lämplig, och vi kommer påbörja en diskussion med honom de kommande veckorna. Målet är fortfarande att bli klara med den här processen i november, säger Kalle Boumedienne.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln