HockeyNews
PLUS

Klasen om SSK: "Alltid bra i grundserien"

Linus Klasen
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 14:34

FacebookXWhatsApp

Linus Klasen var poängkung i Djurgården förra säsongen och har inlett starkt. Nu ska seriefyran Djurgården möta Södertälje på bortais.

Ett SSK som ligger före Djurgården i tabellen.

– Ja, de är alltid bra i grundserien. Det var de förra året och året innan det. Det blir en tuff match helt klart, men vi ska vara redo, säger Klasen till Hockeynews.

ANNONS

Se matchen för halva priset – deal med Hockeynews. Läs mer här!

Södertälje-Djurgården i Scaniarinken är upplagt för publikfest. Det är också en match där det har blivit oroligt på läktarna efter bengaler i gästernas klack.

Förra hösten utrymdes arenan i Södertälje på grund av stöket och matchen i november spelades klart utan publik. Djurgårdsforwarden Linus Klasen, med ett förflutet i SSK (2007–2010), ser fram emot toppmötet.

– Vi får hoppas att vi kan spela matchen, att det rullar på och att det blir ett jävla tryck i ”Templet”, säger han till Hockeynews.

Klasen om DIF:s start

Djurgården ligger fyra i Hockeyallsvenskan med 13 poäng av 18 möjliga på sex matcher.

– Det är klart att vi hade velat vinna varje match, men ja Vimmerby, där ska vi göra en sju-åtta puckar men vi gör inte det och det kostar oss matchen, säger Klasen om 3–2-förlusten på straffar förra onsdagen.

Djurgården revanscherade sig hemma mot Tingsryd i fredags och tog tre poäng via en 3–2-vinst.

– Senast var det mycket i utvisningsbåset och så vidare. Vi har mycket att lära men vi blir bättre och bättre och vi kommer att bli bättre och bättre också så det är ingen panik, säger Klasen.

ANNONS

Djurgården har pratat om disciplinen för ett lag som Södertälje är starkt i powerplay.

– Det är inget att snacka om när vi tar utvisningar i anfallszonen och klubborna är på fötter och händer. Vi ska vara på isen.

100 poäng för Klasen i DIF

Linus Klasen har producerat sju poäng (1 + 6) på sex matcher och var Djurgårdens poängkung förra säsongen då han fick ihop 47 poäng (19 + 28) på 47 matcher.

På 107 matcher inklusive 30 slutspelsmatcher i Djurgården har Linus Klasen stått för exakt 100 poäng (34 + 66).

– Ja, skapar man lägen och serverar så förr eller senare jämnar det ut sig. Det är väl ingen nyhet, säger Klasen utan att göra någon stor sak av poängskörden.

Nu väntar toppmöte Södertälje, som har skaffat sig en bra start på säsongen.

– Ja, de är alltid bra i grundserien. Det var de förra året och året innan det. Det blir en tuff match helt klart, men vi ska vara redo.

Det är i slutspelet det gäller

SSK har däremot haft det svårare i de allsvenska slutspelen. I våras tog det tvärstopp mot BIK Karlskoga redan i kvartsfinalen och året innan blev Mora för svårt.

Det är i slutspelet det gäller?

– Ja, vi ska spela 52 omgångar och placera oss bra. Det är klart att det är viktiga matcher i grundserien också och varje match är viktig så det är ingenting vi tar lätt på. Men som sagt, det är några månader kvar.

I vilken arena är det bäst tryck, Scaniarinken eller Hovet?

– Hovet är några strå vassare, helt klart. Men när det är mycket folk i ”Templet” är det bra drag där också. Det går inte att jämföra nån annan rink i Sverige med Hovet, säger Linus Klasen.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln