HockeyNews
PLUS

Harlestam om bytet: "Stor chans till final"

Hampus Harlestam
Foto: Bildbyrån/Mattias Ek

Publicerad: 24 februari 2024

FacebookXWhatsApp

Enligt Södertälje-backen Amil Krupic var det Hampus Harlestam som gjorde segermålet mot Djurgården. Och nu är SSK tvåa i ligan.
– Får vi ihop alla pusselbitar tror jag vi har en stor chans att ta oss till final, säger Harlestam till Hockeynews efter 2–1-vinsten.

Hampus Harlestam, 30, har nyligen värvats från allsvenska konkurrenten Almtuna till Södertälje för att göra det han gjorde mot Djurgården.
Ett stenhårt jobb. Och gärna ett segermål i tredje perioden.
I powerplay sköt en annan sen värvning, backen Amil Krupic, 2–1-pucken som Harlestam tycktes toucha in i mål förbi Viktor Andrén i Djurgårdskassen.
– Det är hans mål. Han var på den. Jag är ödmjuk, säger Amil Krupic som officiellt fick 2–1-målet.
Harlestam drog en suck av lättnad. Det var en pärs med mängder av tacklingar och närkamper. Men få mål.

Skönt vinna mot ett topplag

– Sjukt skönt. Skönt att vinna mot ett topplag, säger Harlestam till Hockeynews. Kändes det som en toppmatch?
– Ja, det tycker jag. Inte skitmycket chanser åt något håll. Det var lite tillknäppt. Man märker att det börjar närma sig (slutspelet). Det var en rolig match att spela, säger Harlestam, som i sin ungdom spelade både för AIK och Hammarby – Djurgårdens Stockholmsrivaler.

ERBJUDANDE: Se alla matcher i TV4 PLAY för 399 kr/mån – spara 900 kronor

Den 1 februari gick flytten från Almtuna till SSK.
Hur var det att ta klivet?
– Det är väl förmodligen samma som för ”Ragge”, säger Harlestam vars förre lagkamrat Jakob Ragnarsson lämnade Almtuna för Djurgården.
Harlestam fortsätter:
– Konstig känsla, konstigt att byta lag mitt i. Komma in och lära känna en ny grupp som har funkat bra och samtidigt försöka bidra. Det känns som jag fortfarande lär mig att komma in i Södertälje. Det är ju en större förening. Större möjligheter, större ambitioner. Kul, men det är mycket att lära sig också. Han har hunnit vara i Södertälje i tre veckor och har hunnit med nio matcher. Enligt statistiken står han på ett mål och två assist i SSK. Han fick assist till Krupics 2–1-mål.
Vad säger du om ambitionerna här?
– Det jag kände innan jag kom hit, vad Södertälje har för material och hur de har spelat och vad jag känner nu när jag är här är att det är en stor kandidat att spela om finalspelet, tycker jag. Får vi ihop alla pusselbitar tror jag vi har en stor chans att ta oss till final. Sedan där kan vad som helst hända. Tror du att det spelar det roll vilka man stöter på i slutspelet – det här var exempelvis SSK:s första seger mot Djurgården den här säsongen?
– Jaså? Sedan innan har jag bara bra känslor för Djurgården mot Almtuna för vi (Almtuna) har varit lite som ett spöke för dem i två säsonger. Jag själv har haft en bra känsla mot Djurgården, men har man ett lag som man möter som man kanske inte brukar spela bra mot och lyckas lösa det i slutspelet så kan man bli otroligt starkt framåt, säger Hampus Harlestam.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!