HockeyNews
PLUS

Forwardsjakten – så säger DIF om Costmar och bröderna

(31167) Costmar Davidsson
Bildbyrån

Publicerad: 3 januari 2024

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Djurgården gjorde sig av med Zach Magwood efter poängtorkan. Nu spanar klubben efter tänkbara ersättare.

Det blev bara ett mål och tre assist på 21 allsvenska matcher i Djurgårdströjan för den kanadensiske centern Zach Magwood. I mellandagarna bröts kontraktet och han fortsätter till Innsbruck i Österrike. Den 24 november råkade han ut för en hjärnskakning och det blev den definitiva knäcken för Magwoods korta karriär i Djurgården.

– Ärligt talat så var det otur med skadan också, och alla har spelat superbra också, så du vet, det är en blandning av olika saker. Jag skulle inte säga att det är en enskild som du kan peka på. Det är så det går i hockey ibland, sa Magwood till Hockeynews vid flytten.

LÄS MERMagwood om tuffa tiden och uppbrottet från DIF

Djurgården har börjat titta efter en ersättare till Magwood, vilket delvis var orsaken till skilsmässan.

– Det är för att kunna ha lite pengar. Åter igen, att ha en förhållandevis dyr importspelare som inte spelar känns ju helt meningslöst. Då är det bättre att ha resurser ifall det dyker upp nånting, säger sportchefen K-G Stoppel till Hockeynews.

Fram till den 19 december lånade Djurgården centern Arvid Costmar från SHL-klubben Linköping. På tolv matcher med Djurgården gjorde den 22-årige högerskytten två mål och tre assist. Han tekade starkt och bidrog med fin energi. Djurgården ser gärna att han återvänder till Stockholm efter JVM då LHC får tillbaka forwardsduon Filip Bystedt och Fabian Wagner.

– Vi har inte gjort någon hemlighet att vi vill ha Costmar över tid, till exempel. Som vi kan konstatera under den tid han (Costmar) var här var han en mer lämpad center, som Magwood var (tänkt) från början, säger Stoppel.

Under tiden fortsätter Djurgårdens juniorer att täppa igen luckor i laguppställningen och U-landslagsspelare som Linus Eriksson och Melvin Wersäll får beröm.

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

– Vi har juniorer som kommer in och gör det bra. Linus kom in och gjorde det fantastiskt bra. Melvin har gjort det bra under resans gång också. Det är viktigt att ha med dem på båten också när det drar ihop sig sedan. Att skapa den bredden som det är få förunnat att ha, säger K-G Stoppel.

Arvid Costmar trivdes i Djurgården och slåss nu i konkurrensen i Linköping för att behålla en SHL-plats där. K-G Stoppel har en kontakt med LHC:s sportchef Peter Jakobsson om Costmar, som har ett utgående kontrakt till våren.

Djurgården försöker få ihop pengar till att låna in Arvid Costmar säsongen ut. Om LHC är villigt att släppa honom.

– Det beror på hur det ser ut med skador och deras bredd. Vi har framfört vårt intresse så det ligger lite i Linköpings händer, säger Stoppel.

På marknaden är det fortsatt lugnt med lite mer än fem veckor kvar till deadline för övergångar, den 15 februari.

LÄS MERSHL-lånen borta – DIF har inte råd med ersättare

Djurgården följer bröderna Jonathan och Marcus Davidsson i finska Ässät. Förra säsongen blev ex-djurgårdarna mästare med Tappara, men i år går det poängmässigt trögt för dem i Ässät.

Marcus Davidsson, 25, har gjort två mål och tre assist på 23 matcher medan Jonathan Davidsson, 26, har stått för ett mål och fyra assist på 19 matcher.

– Man följer med vad som händer. Lite grann. Man vill inte hamna för långt bort mot dagen D (15 februari) för då brukar det inte finnas så jättemycket sexigt kvar. Det är en balansgång att se vad som finns och vad som går att göra, säger K-G Stoppel.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!