HockeyNews
PLUS

Forwardsbrist i Djurgården – flera lösningar aktuella mot Leksand

(18388) Bergfors/Strandberg/Norell
Bildbyrån

Publicerad: 9 mars 2021

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Djurgården har brist på forwards inför mötet med Leksand.

Därför kan backen Robin Norell få ta klivet in i en kedja.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Centern Sebastian Strandberg är ännu inte redo för spel efter sina skadebekymmer som gjort att han inte har spelat en hel match sedan den 16 januari. Ett lite drygt tre minuter långt försök till comeback borta mot HV71 den 16 februari är det enda som den landslagsmeriterade Djurgårdsspelaren varit med i SHL på snart två månader.


Strandberg, som har haft problem med ljumskar och höft, kommer inte att spela mot Leksand på tisdagskvällen och knappast heller mot Oskarshamn på torsdag.


– Tanken är att han ska göra en trappa och sedan gå in fullt i lagträning. Då måste han göra ex antal lagpass. Det gjorde han inte sist. Då gjorde han bara ett par. Nu måste han göra flera, säger Djurgårdscoachen Robert Ohlsson till HockeyNews.se.


Djurgården tar emot Färjestad på Hovet på lördag och det är inte heller säkert att Sebastian Strandberg kan vara med då.


– Vi får se om det kan bli i slutet av den här veckan eller längre fram. Det får vi se. Förra gången höll det inte efter två lagträningar och då får vi köra fler. Han är inte med i lagträningar än och säg att han ska ha tre fyra sådana innan vi släpper ut honom på match.


Djurgårdens Sebastian Strandberg i sitt comeback försök borta mot HV71 den 16 februari. Foto: Bildbyrån.


Sedan tidigare har Jacob Josefson spelat färdigt för säsongen och Anton Hedman är inte heller aktuell för spel. Forwardsduon Linus Andersson och Niclas Bergfors saknades under måndagen på grund av förkylning, men förhoppningen är att någon eller båda ska komma till spel mot Leksand. Bergfors har ännu inte missat en SHL-match sedan han kom till Djurgården 2017 och har spelat 213 grundseriematcher i rad.


LÄS MERJosefson borta – här är läget för övriga skadade i Djurgården


Djurgården har Albin Grewe avstängd mot Leksand. Och centern Oscar Bjerselius, som har varit utlånad till Väsby, är skadad.


– Bjerselius har hjärnskakning och var utlånad så honom kan vi inte använda. Sedan har vi Oskar Jellvik med uppe och så tränade (Robin) Norell som forward, säger Robert Ohlsson.


LÄS MERDIF-reaktioner på Ohlssons avsked – så här går nya tränarjakten till


Det kan alltså bli så att backen Robin Norell får kliva in som forward mot Leksand, vilket leksingarnas back August Berg gjort många gånger under SHL-säsongen med framgång. Det är heller ingen nyhet för Norell som har spelat forward i AHL-laget Rockford.


– Vi får se. Vi har några utlånade också. Vi har Wiktor (Nilsson) utlånad till Huddinge så vi får se om vi tar hem någon eller om Robin spelar forward, säger Robert Ohlsson.


***


Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)