HockeyNews
PLUS

Färjestads tydliga mål: "Vi vill stå i final och vinna CHL"

(9629) Linus Johansson
HockeyNews.se / Bildbyrån

Publicerad: 27 augusti 2019

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Färjestad är tillbaka i den internationella ishockeyn.
Och det är inget snack om vad värmlänningarna vill.
– Vi har väl ett rätt tydligt mål att vi vill komma långt. Vi vill stå i final och vinna CHL, säger den nye lagkaptenen Linus Johansson till HockeyNews.se.

I våras vann Färjestad grundserien och kvalificerade sig till Champions Hockey League.

Karlstadsklubben har ännu inte vunnit turneringen, men nu höjs ribban och målet är att få lyfta bucklan efter nyår.

– Sedan tror jag att det finns ett jobb att göra, för jag tror man måste förstå att det är en väldigt annorlunda ishockey när man möter lag från andra länder. Det är inte samma spelsystem som vi möter i Sverige. I SHL är alla lagen väldigt lika tycker jag. Ju tidigare vi förstår det, desto bättre chanser har vi när vi spelar, säger Linus Johansson till HockeyNews.se i samband med CHL-presskonferensen i Stockholm på tisdagen.

Färjestad möter slovakiska Banska Bystrica (torsdag), schweiziska Ambrì-Piotta (lördag) och fjolårsfinalisterna i CHL, tyska Red Bull München i gruppspelet och man hoppas kunna avancera till slutspelet.

Hur mycket vet man som spelare om lag från andra europeiska ligor?

– Rent allmänt tror jag inte man har så mycket koll. Vi spelade två matcher mot Zug så vi vet lite hur schweizarna spelar. Det är väldigt mycket fart fram och tillbaka, så det blir chanser till höger och vänster. Men generellt tror jag inte man vet så mycket, medger Linus Johansson.

– Sedan till matcherna tar man upp lite exempel och tränarna ger oss det man har scoutat och kan man få en helhetsbild tror jag det är det enda som behövs för sedan är det upp till en själv.

Vad är nyckeln för att CHL ska växa hos den svenska publiken och få Färjestad att dra folk till hemmamatcherna i Löfbergs arena?

– Först tror jag att klubbarna själva har ett väldigt stort ansvar att marknadsföra det som att man vill vinna. Det viktigaste är att få ut själv att klubben vill att folk ska komma. Det vet jag att Färjestad vill väldigt gärna, säger kapten Johansson.

– Den andra grejen är att fortsätta ha visioner om Champions Hockey League, att det inte tar slut nu, att man är nöjd med nu hur det är utan att man vill fortsätta utveckla, om det är vinstpengar, om man låter det växa eller krympa, vad vet jag. Jag tror de är på rätt väg och vill fortsätta utveckla produkten. Då tror jag att det kan bli bra.

Fakta/Tidigare vinnare av Champions Hockey League

2019: Frölunda
2018: Jyp
2017: Frölunda
2016: Frölunda
2015: Luleå

Källa: Champions Hockey League

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!