HockeyNews
PLUS

Europatipset 20/10: Man City bollar med Wolves

Artikelbild
ANNONS

Publicerad: Idag 14:00

FacebookXWhatsApp

Med trevlig fotbollsunderhållning från Europas mest åtråvärda ligor och 3 miljoner kronor i jackpot ser söndagens Europatips riktigt aptitlig ut. Flertalet spelvärda skrälldrag gör inte kupongen mindre tilltalande. Analysen är klar, häng med!

ANNONS

Spelstopp: 14:59

ANNONS: Här kommer du till Svenska Spels Europatipskupong

1. Liverpool - Chelsea 1

Kupongen rivstartar med ett toppmöte från Premier League. Arne Slot har fått en smakstart på sejouren hos Liverpool och utöver missräkningen mot Nottingham har det blivit idel segrar för Merseyside-klubben, alla tävlingar inkluderat. Nederländarens spelfilosofi skiljer sig inte avsevärt från föregångaren Jürgen Klopp men en tydlig skillnad är att 46-åringen vill minimera onödiga risker som tenderar att öppna upp en matchbild och utmynna i Hawaii-fotboll. Blott två insläppta mål på sju omgångar är ett resultat av detta och lyckas värdskapet hålla Chelseas kelgris Cole Palmer i schack är mycket vunnet. Ettan är ett spikalternativ kring 60 procent.

2. Wolverhampton - Manchester City 2

Wolverhampton har haft viss framgång hemma mot Manchester City på senare år och vann bland annat fjolårets motsvarighet med 2-1. Hösten har med det sagt varit ren och skär misär för Vargarna som har läckt som ett såll bakåt. Erling Haaland är hänsynslös mot bristande försvar och här kan norrmannen utöka sin ledning i skytteligatoppen. En etta som i skrivande stund streckas över 85 procent är saftigt men som värdskapet har agerat inledningsvis är det inte orimligt. Högst trolig tvåa.

ANNONS

3. Hull - Sunderland 2

Sunderland tycks göra det mesta rätt i samband med att Kyril Louis-Dreyfus och Juan Sartori klev in som delägare i klubben. Sedan sommaren 2023 äger duon 100% av klubben med Louis-Dreyfus som majoritetsägare. “The Black Cats” har fått en smakstart på säsongen och toppar “The Championship” när nio omgångar har avverkats. Tottenham-produkterna Dennis Cirkin och Romaine Mundle har tillsammans med Patrick Roberts varit framstående under säsongsupptakten. Kan Jobe Bellingham därtill få sitt stora genombrott denna säsong har den anrika klubben förutsättningar att återvända till det engelska finrummet. Hull på resande fot är inte en enkel uppgift men tvåan kan gott singlas kring 40 procent.

4. Roma - Inter 2

Roma har fått fin utdelning i Serie A sedan Ivan Juric tog över rodret men prestationerna i sig har lämnat en hel del att önska. Vargarna förlorade xG-kampen mot såväl Venezia som Monza och det ska bli intressant att se hur den pragmatiske tränaren tar sig an denna uppgift. Inter har inte varit lika solida bakåt under hösten gentemot fjolåret men Milano-klubben ligger alltjämt tvåa i tabellen tack vare en sylvass offensiv. Hakan Calhanoglu, Marcus Thuram och Lautaro Martínez ska se till att luckra upp Romas försvarslås. Spiktvåa!

ANNONS

ANNONS: Här kan du spika Roma

5. Cagliari - Torino 1

Torino ligger sjua i den unga tabellen men rent spelmässigt ser det inte något vidare ut. Spelschemat har inte varit det enklaste ska sägas men prestationen hemma mot Lecce var ett lågvattenmärke och det såg inte mycket bättre ut borta mot Venezia. Cagliari har en väldigt begränsad trupp och kommer sannolikt kriga om överlevnad under våren men arrangören viker aldrig ner sig och krigade bland annat till sig ett oavgjort resultat borta mot Juventus häromsistens. Razvan Marin har varit stekhet för såväl klubb som landslag under hösten och med rumänen i gott slag ska varken en eller tre poäng uteslutas hemma i Sardinien. Vi gör det enkelt för oss och helgarderar detta intrikata möte.

6. Lecce - Fiorentina X

Fiorentina besegrade Milan med 2-1 hemma i Florens innan landslagsuppehållet tack vare en storspelande David de Gea. Någon seger har det ännu inte blivit på resande fot och gästerna blev till och med hårt tillbakapressade i bortamatchen mot Puskas Academy i Europa Conference Leagues kvalfinal. Det krävdes ett straffavgörande för att säkra avancemang mot den ungerska klubben. Lecce har i sin tur haft problem med målproduktionen under säsongsupptakten men Ante Rebic och Nikola Krstovic är spelare som kan få det att lossna på offensiv väg. 1X prioriteras på en högervriden bräda.

ANNONS

7. Venezia - Atalanta X

Venezia ligger sist i Serie A med blott fyra poäng men arrangören har visat positiva tendenser mot slutet. Nykomlingarna säkrade sin första trepoängare för säsongen när Genoa kom på besök för knappt en månad sedan och “I Leoni alati” har sedermera stått upp väl borta mot Roma och Verona. Försvarsspelet behöver sitta när Atalanta kommer på besök där Eusebio Di Francescos manskap i synnerhet behöver hålla ett extra öga på formstarke Mateo Retegui. Joel Pohjanpalo och company lär få sina möjligheter med tanke på hur sårbara gästerna har varit bakåt i Giorgio Scalvini och Odilon Kossounous skadefrånvaro och när tvåan streckas till skyarna får 1X första tjing i Venedig.

ANNONS: Här kan du ta betalt för dragen på Europatipset

8. Barcelona - Sevilla 1

Barcelona studsade tillbaka till segerspåret efter missräkningen mot Osasuna och har nu gått segrande ur åtta av de inledande nio omgångarna i La Liga. Robert Lewandowski har öst in mål under hösten och Raphinha har därtill blomstrat med Hansi Flick vid rodret. Marc-Andre ter Stegens långtidsskada är dock ett aber och Wojciech Szczesny, som har plockats in som en nödlösning, lär vara ringrostig inledningsvis. Den hårt ansatta ettan bör således kompletteras när ett formstarkt Sevilla besöker Estadi Olímpic Lluís Companys. Strecka från vänster.

ANNONS

9. Villarreal - Getafe 1

Villarreal har endast förlorat mot Barcelona och Real Madrid under säsongsupptakten och “Den gula ubåten” var knappast chanslösa borta mot Marängerna innan landslagsuppehållet. Värdskapet har med det sagt enorma skadebekymmer för närvarande och Marcelino uppges fylla truppen med tre spelare från B-laget. Då Yeremy Pino, Ayoze Pérez och Gerard Moreno sannolikt är otillgängliga (trojkan har inte tränat under veckan) gäller det att Thierno Barry levererar framåt. Med rådande förutsättningar är den överstreckade ettan inte en favorit att hålla i handen. Samtliga tecken hittar in på vår kupong.

10. Montpellier - Marseille 2

Marseille ligger trea i Ligue 1 men formen är nedåtgående där prestationerna mot Strasbourg och Angers var mediokra på sin höjd. Bättre krävs för att bryta den negativa trenden i Occitanien där man ska vara försiktig med att stirra sig blind på tabellen. Montpellier har stått för undermåliga prestationer utanför Stade de la Mossons portar under hösten men har varit desto bättre i sin hemmaborg och samtliga av arrangörens fyra poäng har inkasserats på denna arena. Arnaud Nordin fick slutligen bryta sin måltorka mot Reims häromsistens och om han hittar formtoppen finns det förutsättningar att plocka trepoängare mer frekvent. Tvåan inleder men den lågt streckade ettan ska inte förbises. 

ANNONS

ANNONS: Här kan du bygga ett system på Europatipset

11. Nantes - Nice 2

Nice har vunnit för få matcher under hösten där de offensiva pjäsernas prestationer har varit alldeles för varierande. Jeremie Boga är en spelare som kan höja standarden på den fronten och Dortmund-lånet Youssoufa Moukoko är på sin dag skrämmande att möta. Gästerna är hur som helst en svårknäckt nöt med sitt kompakta försvarsspel. Delad ära mot såväl PSG som Lens är godkända resultat och gästerna stod dessförinnan för fina prestationer mot Angers, Marseille och St. Etienne. Nantes är inne i en tyngre period med blott två poäng från de senaste fyra omgångarna och får råda som knappa underhundar trots hemmafördel. Vi tar ställning åt öst.

12. Wolfsburg - Werder Bremen 1

Wolfsburg inledde säsongen starkt med fina prestationer mot Bayern München och Holstein Kiel men arrangören har inte nått upp till samma nivå sedan Lovro Majer skadade sig mot de sistnämnda. Mohamed Amoura har med det sagt gått från klarhet till klarhet sedan han blev skadefri och samspelet med Jonas Wind var riktigt bra mot såväl Stuttgart som Bochum. Mer av samma vara ska räcka långt mot Werder Bremen vars defensiv har lämnat mycket att önska under hösten. Stannar ettan runt 50 procent är det en fullgod spik.

ANNONS

13. GAIS - Värnamo X

GAIS har gjort en fantastisk säsong som nykomlingar men med två raka nederlag i bagaget finns det egentligen inget av vikt kvar att spela för. En placering på den övre halvan är en fin morot att jaga under säsongsavslutningen och det går inte att blunda för hur bra göteborgarna har varit hemma på Gamla Ullevi men motivationsfaktorn talar tydligt i Värnamos favör. Gästerna har levererat med kniven mot strupen och plockat poäng i fyra raka matcher, däribland två oavgjorda resultat mot Malmö FF och Djurgården. Med rådande förutsättningar får högersidan inte förbises till låg procent. Vi helgarderar!

Dunderspiken! - Manchester City

Wolves får inte ordning på sitt försvarsspel och det bådar inte gott när Manchester City besöker Molineux Stadium. Detta kan rinna iväg till förnedrande siffror för Vargarna. Bergtvåa!

Skrällbudet! - Getafe

Villarreal har imponerat under säsongsupptakten men spelarpoolen stirrar sig blinda på “Den gula ubåtens” tidigare prestationer och ignorerar att skadeläget har blivit värre. När ettan streckas till orimliga höjder ska den kupongrensande tvåan jobbas in i Castelló.

ANNONS: Här kan du bygga din egna rad på Europatipset

1296 rader

1. Liverpool - Chelsea 12

2. Wolves - Man City 2

3. Hull - Sunderland 2

4. Roma - Inter 2

5. Cagliari - Torino 1x2

6. Lecce - Fiorentina 1x

7. Venezia - Atalanta 1x2

8. Barcelona - Sevilla 1x

9. Villarreal - Getafe 1x2

10. Montpellier - Marseille 12

11. Nantes - Nice 2

12. Wolfsburg - W.Bremen 1

13. GAIS - Värnamo 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.