Edmonton skaffade sig matchboll – efter målfest mot Kings

(23815) Edmonton Oilers

Publicerad: 26 april 2023

Edmonton har satt sig i ett väldigt bra läge. Efter nattens målfest och vinst mot Los Angeles så är laget en vinst från avancemang till kvartsfinal. Stor matchhjälte blev Nick Bjugstad med två mål.

Allt jämnt och 2-2 i matcher inför nattens möte. Då blev det ett fullständigt målkalas mellan Edmonton och Los Angeles, där "Oilers" avgick med segern till slut med 6-3.

Och just hemmalaget skulle få en drömstart på matchen, där Evander Kane kunde ge laget ledningen, för att sedan två minuter senare fyllas på till 2-0 av Leon Draisaitl.

13.12 skulle Alex Iafallo reducera till 2-1, men den glädjen blev kortvarig. Bara minuten senare ökade hemmalaget på till 3-1 genom Brett Kulak.

Innan första periodens slut så skulle ytterligare en reducering kommit från "Kings". Adrian Kempe och Carl Grundström i samarbete där den förstnämnde stod för en riktig läckerbit till 3-2.

I mitten av den andra perioden skulle Nick Bjugstad åter ge Edmonton en tvåmålsledning. Den ledningen skulle även ökas på till tre mål när Zach Hyman utökade i slutet av mittakten.

Just nämnde Bjugstad skulle även sätta 6-2 fyra minuter in i den tredje perioden, vilket även blev spiken i kistan. Los Angeles reducerade förvisso genom Quinton Byfield men närmare än så kom man inte.

Edmonton är nu en vinst från kvartsfinal.

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!