HockeyNews
PLUS

Blixtinkallade duon kan spela redan ikväll: "Revanschsugen"

(28133) Folin-Rasmussen-Petersson
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 25 maj 2023

FacebookXWhatsApp

André Petersson och Rasmus Sandin klev av skadade. Ersättare blev Christian Folin och Dennis Rasmussen, som båda ser fram emot uppdraget. 
– Det känns perfekt med en sväng till hockey på säsongen, säger Folin till Sportbladet


Ikväll inleder Tre Kronor slutspelet i Hockey-VM där första hindret blir Lettland i kvartsfinal. 

Och efter skadorna på André Pettersson och Rasmus Sandin så gör man det med två nya ansikten i truppen: Dennis Rasmussen och Christian Folin.

Båda spelarna anslöt och tränade med truppen under gårdagen, och backen Folin är riktigt taggad. 
– Det känns perfekt med en sväng till hockey på säsongen. Jag visste att det fanns chans att komma tillbaka. Det ska bli superroligt att träffa killarna igen, jag har saknat dem senaste veckan. Det är klart att jag var besviken åka hem, men Sam Hallam var ärlig jag kunde vara back sex, sju eller åtta. Sedan kan jag tycka att han gör fel val hit och dit. Två bra pass med Frölunda i benen, sommarväder och golf gör mig perfekt förberedd för match, säger han. 

Och backen kommer bidra med mycket energi efter att fått ladda batterierna på hemmaplan menar han. 
– Jag fick några bra dagar hemma. Jag spelade lite golf, klippte lite gräs och nu är jag tillbaka med full energi.

Båda spelarna som fick lämna truppen inför VM kallas nu alltså in igen. Rasmussen var dessutom den sista spelaren att lämna inför VM, och har sedan dess hållit igång på hemmaplan istället. När samtalet sedan kom så var förvåningen stor. 
– Jag hade lagt ifrån mig telefonen i tre-fyra timmar. Sedan såg jag att jag hade tre-fyra missade samtal. Det blev en stress där, ”fan, ringer de någon annan nu för att jag inte svarade i telefon?”. Så fort jag såg det ringde jag tillbaka och då berättade de att jag skulle komma hit, säger han till Expressen.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!