HockeyNews
PLUS

Bekräftat: Kelleher klar för Djurgården

Tyler Kelleher
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 30 maj 2024

FacebookXWhatsApp

Under förmiddagen kunde Hockeynews avslöja att Tyler Kelleher var muntligt överens med Djurgården.
Nu bekräftar klubben att amerikanen skrivit på.
– En av hela ligans absolut bästa spelare, säger sportsligt ansvarige Niklas Wikegård.

Niklas Wikegård har gjort en rad förändringar i Djurgården sedan han tillträdde sin roll som sportsligt ansvarig för klubben.

På torsdagen kunde Hockeynews avslöja att klubben gjort klart med spets i form av Tyler Kelleher. Senare under dagen bekräftade klubben värvningen på sin hemsida.

– En av hela ligans absolut bästa spelare och hela slutspelets MVP kommer till DIF och det är vi så klart riktigt glada över, säger Djurgårdens sportsligt ansvarige Niklas Wikegård till hemsidan.

Tyler Kelleher, som närmast kommer från spel i Brynäs, missade stora delar av säsongen och stod för 25 poäng på 25 matcher i grundserien. I slutspelet svarade han för ytterligare 15 poäng på 13 matcher och blev utsedd till slutspelets MVP.

– Tyler är en toppspelare som håller riktigt hög klass. Han har så klart offensiven som sitt främsta vapen, men vi ser även en person med helt rätt värderingar och attityd, säger Wikegård.

Kontraktet är skrivet över kommande säsong.

– Sedan första gången jag kom till Sverige har ett av mina mål varit att spela här. Supportarna är verkligen något speciellt, säger Kelleher.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!