HockeyNews
PLUS

Avslöjar: Nära spel i SHL: "Vi för diskussioner"

(31271) Niko Huuhtanen
Bildbyrån

Publicerad: 6 januari 2024

FacebookXWhatsApp

Niko Huuhtanen gjorde mål på Carl Lindbom i JVM-kvartsfinalen för ett år sedan – i vinter har 20-åringen gjort 32 poäng på 35 matcher.
Nu är han nära spel i SHL och enligt uppgifter till Hockeynews är Rögle och Örebro två av klubbarna som fört diskussioner med finländaren.
– Det stämmer att det finns intresse i SHL och vi för diskussioner med klubbar, säger hans agent Nils Bäckström. 

JVM är inte bara ett skyltfönster mot NHL utan morgondagens talanger scoutas samtidigt på nära håll av klubbarna i flera europeiska ligor.

20-årige finländaren Niko Huuhtanen representerade Finland för ett år sedan i Halifax och gjorde tre poäng på fem matcher innan äventyret fick ett snöpligt slut mot Sverige i kvartsfinalen.

Huuhtanen blev målskytt mot Juniorkronorna – men Leo Carlsson gjorde sitt andra mål i matchen och kvitterade i slutminuterna och direkt efteråt kom kallduschen när Victor Stjernborg avgjorde i boxplay.

LÄS MER: Axelsson: Ni kommer aldrig glömma – på gott och ont

Den här vintern har Tampa Bay-draftade Huuhtanen lyft sig ytterligare i den finländska ligan, han har gjort 13 mål och 32 poäng på 35 matcher och ligger på tiondeplats i poängligan – nu talar mycket för att han flyttar till Sverige och spelar i SHL nästa säsong.

Enligt uppgifter till Hockeynews så är Rögle och Örebro två av klubbarna som fört diskussioner Jukurit-forwarden.

Huuhtanens agent Nils Bäckström: 

– Det stämmer att det finns intresse i SHL och vi för diskussioner med klubbar.

LÄS MERÖrebros klubbdirektör om krisstämpeln: "Stolpe ut"

Det som skulle kunna stoppa en flytt till Sverige är om finländaren kommer överens med en klubb i Schweiz, enligt uppgifter har Lausanne visat intresse för den högerfattade finländaren.

– I dagsläget för vi diskussioner med klubbar. Både han och vi ser SHL som ett bra steg i sin karriär eftersom han självklart vill ta sig till NHL framtiden. Men vi har ingen tidslinje utan vi får se när det kommer tas ett beslut kring hans framtid, säger Bäckström.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!