HockeyNews
PLUS

Örebros klubbdirektör om krisstämpeln: ”Stolpe ut”

(31268) Örebrodepp + Mikael Johansson
Bildbyrån

Publicerad: 6 januari 2024

FacebookXWhatsApp
Efter en fin start på säsongen är Örebro inne i en tung period.
I lokaltidningen NA skriver krönikören Lasse Wirström att ”det är så här en kris ser ut” – men klubbdirektören Mikael Johansson håller inte med.
– Vi har haft lite stolpe ut i stället för stolpe in. Det är mycket mentalt som behöver komma på plats och sen ska det skruvas på detaljer men det där överlåter jag till de som kan det där mycket bättre än mig, säger Johansson till Hockeynews.
Örebro inledde säsongen strålande men den senaste tiden har det gått betydligt tyngre. Torsdagens 6–2-förlust hemma mot HV71 var deras sjätte på de åtta senaste omgångarna och inför dagens tuffe hemmamatch mot serieledarna Färjestad ligger de på en elfteplats i tabellen.

– Jag kan konstatera att resultaten och tabelläget inte är där vi vill vara. Vi fick en bra start på den här säsongen men sen har vi haft en tyngre period utan de här sköna trenderna när man kanske vinner tre, fyra, fem matcher på raken, säger Örebros klubbdirektör Mikael Johansson.

Är du förvånad över att det går så här dåligt? Ni gick ju ändå till semifinal förra säsongen.

– Äh, förvånad och förvånad, man lär väl liksom inte nöjd om du förstår vad jag menar. Jag tycker att vi har mycket med oss men vi får inte till det riktigt. Mot HV gör vi en bra match men det hjälper ju inte om man inte vinner. Normalt sett ska vi bara vinna den matchen om man ser till den underliggande statistiken med expected goals och så vidare men det vill sig inte riktigt.

Det måste kännas som en liten missräkning att ni ligger där ni ligger i tabellen? Ni gick ju som sagt till semifinal i fjol och många tippade er högt inför säsongen. Vad tror du det är som inte riktigt stämmer?


– Nu ska jag vara lite tråkig, men det överlåter jag till de som kan det bättre. Vi har en gm, vi har en sportchef och vi har hela tränargänget. Det är klart att vi inte är nöjda med där vi är och det vi presterar och det är vi helt överens om, men vi jobbar på det och förhoppningsvis vänder det. Vi har spelat 30 matcher och det är 22 kvar. Vi vet att vi kan, vi gick ju, precis som du säger, till semifinal förra året. I grunden är vi inte nöjda med där vi ligger och det är ingen i eller runt laget heller.

Hur hanterar era fans det här? Har de uttryckt sin besvikelse?

– Ja, det har de. Det är klart att de inte är nöjda heller med tanke på hur det ser ut. Vi vill ju hela tiden komma vidare. Vi har spelat slutspel i fem år och vi vill fortsätta att spela slutspel. Vi är inte nöjda, så är det, men vi har tid att skruva och förhoppningsvis så kommer vi till rätta med det här och får en bra avslutning på grundserien. Sen gäller det att vara ödmjuk, lagen underifrån krigar på för fullt och det är en tight serie, säger Johansson och fortsätter:

– Det blir alltid en massa snack när det inte går som man vill, då är det alltid nåns fel eller några fel och alla har ju sina teorier, men internt så jobbar vi tillsammans och vi jobbar stenhårt tillsammans. Vi förlorar och vi vinner tillsammans, rakt igenom. Vi kämpar på! Vi är dåliga på att ge upp, som vi brukar säga, och det är en bra egenskap.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!