HockeyNews
PLUS

HANSON: Löven kan bli roligast någonsin

Löven
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 13 september 2024

FacebookXWhatsApp

Full fart framåt! Tre ord som är kopplade till Djurgården, men det är ett annat lag som kommer leva upp till dem med i Hockeyallsvenskan den här säsongen.
Björklöven kan mycket väl bli det mest underhållande laget att titta på någonsin, skriver Hockeynews Andreas Hanson.

ANNONS

Björklöven bara kör, det är full gas och handbromsen tycks inte existera i den farkost som Per Kenttä och Björn Hellkvist rattar säsongen 2024/25.

Den här försäsongen har man redan varit med om att förlora med 5–6 efter förlängning två gånger, och nu vinna med 5–4. Alla tre gångerna mot SHL-motstånd, och det är inte förvånande att Björklöven matchar SHL-lagen, för den nivån finns i laget.

När Löven ställer upp ett powerplay med Mathew Maione, Fredrik Forsberg, Axel Ottosson, Marcus Nilsson och Maxime Fortier är det på en nivå som är väldigt hög. För bra för Hockeyallsvenskan, och enskilt skulle alla fem kunna spela i SHL. Dessutom ska Tim Teocharidis in i laget, en hockeyspelare som är en blandning av en quarterback och wide reciever.

Kanske är Carter Camper på väg, om man har råd. Det hade gjort det här lagbygget ännu sjukare, men jag tror faktiskt inte att det behövs för att Björklöven potentiellt kan bli det roligaste laget att kolla på i Hockeyallsvenskan någonsin, sett till hur framåtlutat det kommer vara och vilka spelare de har i laget.
Kalmar tänjde gränserna rejält förra säsongen, men hade inte de här profilerna i sitt lag. Väsby kommer spontant upp som ett offensivt kaoslag, där fanns det inte många tyglar (Viktor Tuurala coachade båda, ingen slump va?) 2020/21, men det slutade ju med nedflyttning och det var inget drag på matcherna heller under pandemisäsongen.
Jag har följt Hockeyallsvenskan som journalist sedan 2006, men det är inte alltid lätt att minnas lag från förr. Så ni som läser, kom gärna med inspel på offensiva, frejdiga champagnehockeylag som ni minns. Mejladressen hittar ni nedan.

Det som kittlar med Björklöven är mängden stjärnor och att man med den här offensiva hockeyn vill gå hela vägen till SHL.
Utmaningen för Björklöven blir givetvis inte att göra mål framåt, utan att få ordning på defensiven med så många spelare med offensiva högutvecklade hjärnor. Nu har Löven enbart, med undantag för en match mot Sundsvall, mött SHL-motstånd den här försäsongen. Träningsmatcher är svårbedömda överlag och särskilt när lag från olika serier möts. Det är svårt att värdera hur hårt Löven kommer straffas av sin tokoffensiva hockey i Hockeyallsvenskan, rimligtvis borde det kunna bli en del tuffa situationer för målvakterna att hantera men samtidigt är inte motståndarna lika bra när serien börjar. Dock är många lag likfullt defensivt starka och har bra skridskoåkare, så räkna med att de flesta lag kommer spela kontringshockey mot Björklöven.

Vad gäller lagledningen så tvivlar jag på att det här bekymrar dem särskilt mycket. Det är full fart framåt som gäller, det är den offensiva hockeyn som blivit Björklövens DNA, och nu visar man mer än någonsin att det är så man vill vinna. Och jag älskar det.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln