Ek: Snacka om att Thoresen blir ett lyft

Patrick Thoresen krönika
ANNONS

Publicerad: Igår 21:45

Nästan fullpackat på Hovet. Grinigt, rivigt – och skäggigt.
Patrick Thoresen, 40, visade storform redan i sin första match i Djurgården. Mattias Ek med fem punkter från matchen där BIK Karlskoga vann på straffar med 2–1.

ANNONS

Thoresens heta första match

Bäst på isen i sin första match på åtta år i Djurgårdströjan? Ja frågan är om inte Patrick Thoresen var det. I alla fall under första halvan. Totalt spelade han över 22 minuter.
I första bytet delade han ut en tung tackling och rev ner applåder från Järnkaminerna på läktaren I sitt andra byte var han nära att vinkla in pucken och göra mål. Samspelet med kedjekamraterna Tyler Kelleher och Marcus Krüger var väldigt bra för att vara första matchen tillsammans.
Thoresens spelförståelse, tajming och beslut med pucken håller högsta klass. Han levererade en passning till Kelleher i slutet av den första perioden vilket ledde till en målchans, en ribbträff.
Thoresen fick spela powerplay och gick in i andraenheten med Fredric Weigel, Tyler Kelleher, Arvid Costmar och backen August Berg som i det första numerära överläget klev in istället för utvisade Jonny Tychonick. När Costmar blev skadad i den andra perioden fick Hampus Larsson rycka in.
Överlag gjorde Thoresen ett oerhört stabilt intryck i Djurgårdströjan. Han körde ända in i kaklet, spelade i tre mot tre på övertid och tog då även en tekning som han vann.
I straffläggningen tog han en straff och gjorde mål. Men det räckte inte.

ANNONS

Hyllningen till Lasse Björn

Djurgårdens supportrar hade förberett sig noga och bjöd på ett mästerligt tifo där de båda långsidorna var involverade. Det blev en fin hyllning till backlegendaren Lasse Björns som hade Johanneshovs isstadion som ett andra hem genom livet. Även förre ordföranden Mats Larsson, som också gick bort tidigare i år, fick värmande tankar, tal och applåder.
Hela 7 789 åskådare hade tagit sig till Hovet för hemmapremiären. Och det hördes.

Tung ny skada för Djurgården

Med redan fyra forwards på skadelistan, Linus Eriksson, Anton Frondell, Albin Grewe och Melvin Wersäll var det ännu jobbigare för Djurgården att se vikarierande centern Arvid Costmar råka ut för en skada, som gjorde att han bröt matchen i början av andra perioden.

BIK Karlskoga fick betala för odisciplinen

Matchen var jämn och tät och BIK Karlskoga var först med att skaffa sig en het målchans när Tobias Sjökvist fick ett friläge i period ett. En rensning där pucken ramlade ner bakom Djurgårdsbackarna i mittzonen, men Djurgården och Viktor Andrén räddades av stolpen då Sjökvist sköt.
Men fyra raka utvisningar gav Djurgården tid att etablera tryck i powerplay och på fjärde försöket small det. Med 0,8 sekunder kvar av den andra perioden dunkade Colby Sissons in kvitteringen till 1–1. Flera av BIK-utvisningarna var slarviga.
Desto starkare att komma tillbaka och göra en stabil tredjeperiod – och göra mål på alla fyra straffarna och besegra Djurgården på Hovet.

Krügers minirevansch

Om det gick trögt för Djurgårdens lagkapten Marcus Krüger i premiären i Oskarshamn, där han förlorade tekningarna med 15–7, så gick det desto bättre mot BIK. Krüger hade 12–3 efter två perioder. Och 20–8 när matchen var över.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.