HockeyNews
PLUS

Trotjänaren kan bli kvar i Timrå

(8416) Boyce
Bildbyrån

Publicerad: 6 maj 2019

FacebookXWhatsApp

Efter degraderingen har spelare efter spelare lämnat Timrå.

En som dock överväger att stanna är trotjänaren Jeremy Boyce.

– Ska jag spela i allsvenskan känns Timrå definitivt som nummer ett, säger han till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet – odds från SHL till Hockeytvåan
Timrå har en tung säsong bakom sig och den slutade med att laget åkte ur SHL efter förlust i Direktkvalet mot Oskarshamn. Efter degraderingen slutade alla kontrakt gälla och i skrivande stund har Timrå endast tre spelare klara för nästa säsong – Victor Brattström, Tim Wahlgren samt Christoffer Jansson. Spelare som Henrik Törnqvist, Jacob Olofsson, Hampus Larsson, Sebastian Collberg och Filip Hållander har redan gjort klart med nya klubbar.

Vad som händer med Jeremy Bocye, 25, som spelat i klubben sedan 2009, är i dagsläget oklart.

– Jag vet inte riktigt. Vi får se vad som händer. Timrå är ett alternativ, men det händer kanske något i veckan. Vi får se vad det blir, säger han.

Hur mycket har du pratat med Kent Norberg (sportchef) och Fredrik Andersson (tränare)?

– Man har stött på varandra och bara pratat lite om slutet på säsongen. Annars är det mest agenten som pratar med Timrå. Inget är klart än, säger Boyce.

Har du hört från andra klubbar?

– Nja, inte jättemycket i alla fall. Jag har legat rätt så lågt. Den här veckan vet man kanske lite mer vad det finns för grejer, säger han.

– Vi får se vad som händer. Man vill såklart spela så högt upp som möjligt. Kommer den chansen, visst absolut. Ska jag spela i allsvenskan känns Timrå definitivt som nummer ett, säger han.

Vad är det som lockar med en fortsättning i Timrå?

– Jag har trivts och någonstans är det här man vill spela. Sedan är man jäkligt revanschsugen. Jämför man med förra gången Timrå åkte ur är det en annan situation i klubben. Det ser bättre ut ekonomiskt och det känns positivt. Det känns som att det kan bli ett bra lag. Då är det bra att spela där man trivs bäst och brinner för. Det är det som lockar då, säger Boyce.

Jeremy Boyce jublar efter ett av sina mål den gånga säsongen. FOTO: Bildbyrån.

Skulle han bli kvar i Timrå skulle han gå in på sin elfte raka säsong i klubben. Han kom inför säsongen 2009/10 från moderklubben Huddinge.

– Det hade jag inte trott om någon sagt det till mig då, säger Boyce.

– Det har rullat på. Det ändå känts rätt hela tiden. För vissa kanske det funkar att byta klubb hela tiden. Det har lite blivit att man ska göra det hela tiden, men jag vet inte vad som är rätt eller fel. Jag har trivs väldigt bra och det har funkat bra för mig, säger Boyce.

Efter att ha gjort 20 poäng eller fler i fyra av de fem senaste säsongerna i allsvenskan stannade Boyce på sju poäng i SHL den gångna säsongen. 25-åringen, som ofta får stort ansvar defensivt, snittade drygt 13 minuters istid per match i grundserien.

– Min säsong var lite som lagets. Mycket upp och ner. Det kändes bra i början, men därefter en dipp. På slutet kändes det bättre personligen, men det var en tung säsong i det stor hela. 

– Som lag kom vi ut med bra energi i början. Vi gjorde många bra matcher, men fick inte med oss resultaten alltid. Sedan var det som att det hängde med, säger han.

Var den här degraderingen tyngre än när ni åkte ur 2013?

– Båda var väldigt tunga. Det som kändes extra tungt nu var att vi hade ett riktigt bra gäng. Hade vi klarat av första året såg det positivt ut för framtiden för klubben. Det är lite tråkigt att man inte fick ta nästa steg nästa år, med allt vad det innebär. Det var väldigt synd, säger Boyce, som dragit igång försäsongsträningen inför kommande säsong.

– Det var rätt så mörkt där efter vi åkt ur. Man gjorde nästan ingenting i en vecka. Man måste se framåt och det är dags att börja komma igång lite, säger Jeremy Boyce.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)