HockeyNews
PLUS

Norberg: ”Resultatet är ju åt helvete”

(7847) Timrå
Pär Olert/Bildbyrån

Publicerad: 9 april 2019

TIMRÅ. Medan Oskarshamn jublade vilt över lagets avancemang var det desto dystrare miner hos Timrå. SHL-sejouren varade bara ett år och nu får sportchefen Kent Norberg börja om med laget i hockeyallsvenskan ännu en gång.

– Jag vet ju vad som gäller, jag har varit med om det här förut, säger han till HockeyNews.se.

Direktkvalet till SHL presenteras i samarbete med ATG Sport

Förra året fick Kent Norberg tillbringa våren och sommaren med att bygga upp ett SHL-färdigt Timrå. Fem år efter uttåget 2013 var hans lag tillbaka i SHL efter att ha slagit ut Karlskrona i direktkvalet. Nu, ett år senare står han i katakomberna i NHK Arena efter 0–3 i match sju hemma mot Oskarshamn. 


Sejouren i svensk hockeys högsta serie blev bara ett år för Norberg och Timrå. Laget satsade på att värva inhemskt och många utvecklingsbara spelare hämtades från bland annat flera allsvenska lag. Men även fast resultatet inte föll väl ut känner inte Norberg att satsningen var felriktad.

– Det känns som rätt val. Det är klart att resultatet är ju åt helvete om man säger så. Men jag tror att det var den chans som Timrå hade för att etablera sig i det läget som vi var i med tanke på ekonomi och allting. Visst, det finns 6 000 personer här i kväll som tycker att det är fel och jag är ytterst ansvarig för det. Ytterst är det ju ett misslyckande som jag har gjort, säger han.

Överlag var det en mörk säsong för Timrå. Inför säsongen var man väl medvetna om att det skulle bli tufft. Med facit på hand går det att konstatera att utfallet blev precis så – tufft. Laget slutade sist i SHL med 44 poäng, 16 färre än nästjumbon Mora och får nu finna sig i att börja om i hockeyallsvenskan efter att ha fått respass i bäst av sju matcher mot Oskarshamn.

Ni visste att det skulle bli tufft sa du inför säsongen. Blev det tuffare än vad du trodde från början?

– Tuffare än vad jag trodde att det skulle bli var det ju inte. Vi var med länge. Men sen efter jul åkte vi på extremt mycket skador och fick vila väldigt mycket folk. Vi tappade väldigt mycket tempo under den perioden och kanske fick vi betala för det nu. Jag har sagt hela tiden att det viktigaste var att vinna sista matchen, och det gjorde vi inte. Därför misslyckades målsättningen, säger Norberg.

Kent Norberg. Foto: Pär Olert/Bildbyrån.

Vad gjorde att det inte gick vägen?

– Svårt att säga. Det är äckligt små marginaler. Alltså, jag har inte hunnit fundera på det överhuvudtaget. Nu är vi i allsvenskan igen och Timrå måste ta nya tag och hela den biten.

Hur ska ni ta de tagen?

– Det har jag inte hunnit fundera jättemycket på. Jag vet ju vad som gäller, jag har varit med om det här förut. Timrå IK kommer fortsätta och vi kommer fortsätta på det sättet vi har gjort, att satsa på unga svenska spelare, och sen får vi se hur långt det räcker.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS