Lämnar Rögle – klar för SHL-konkurrent


5 februari 2019

Linus Sandin har växt ut till en nyckelspelare i Rögle den här säsongen. Nu kan HockeyNews.se avslöja att 22-åringen lämnar Rögle för SHL-konkurrenten HV71 efter säsongen. 


SHL presenteras i samarbete med ATG Sport

Forwarden Linus Sandin kom till Rögle från Almtuna inför förra säsongen. Under sin första säsong i SHL hade han en något mer tillbakadragen roll och stod för sju poäng på 36 matcher. Den här säsongen har den 22-årige centern fått betydligt mer speltid och snittat nästan sexton minuter per match, och framförallt tagit ett stort ansvar defensivt. 

Men nu är han förlorad för Ängelholmsklubben. Enligt initierade källor lämnar Sandin Rögle för SHL-konkurrenten HV71 efter säsongen. 

Uppgifter gör också gällande att det finns ett flertal NHL-klubbar intresserade av rightskytten inför nästa säsong. Linus är nämligen bror till Rasmus Sandin som tillhör Toronto Maple Leafs och för tillfället spelar i Toronto Marlies i AHL. 

Linus Sandin har så här långt noterats för 79 matcher och 20 poäng i Rögledressen. Den här säsongen har har stått för 13 poäng på 37 matcher. 

Sandin har ett tidigare förflutet i Modo och Mora och är inte draftad. 

***

Exklusivt erbjudande med HockeyNews.se!
Se Tre Kronor på hemmaplan 7-10/2 för 95 kr!