HockeyNews
PLUS

Stjärnan skadad – då har Rensfeldt klivit fram

(6319) Ludvig Rensfeldt
Pär Olert/Bildbyrån

Publicerad: 24 januari 2019

FacebookXWhatsApp

Anton Wedin är skadad – men i landslagsforwardens frånvaro har andra Timråspelare klivit fram.

Särskilt Ludvig Rensfeldt, som är ligans bäste poängplockare under de fyra senaste matcherna.

– Det har känts mycket bättre på slutet, säger Rensfeldt till HockeyNews.se.

Presenteras i samarbete med ATG 

En av SHL:s stora genombrottsmän den här säsongen är Timråforwarden Anton Wedin, 25. Han har gjort 24 poäng på 29 matcher och har belönats med en plats i Tre Kronor, men i de fyra senaste matcherna har Timrå fått klara sig utan honom. I hans frånvaro är det andra som har klivit fram.

Kollar vi in poängligan under de fyra senaste matcherna, då Timrå saknat Wedin, är det dubbelt Timrå i topp. Ludvig Rensfeldt har gjort sju poäng på fyra matcher och Rickard Palmberg har gjort sex poäng. Dessutom är lagkamraten Johannes Salmonsson en av sju SHL-spelare som har gjort fem poäng på de fyra senaste matcherna.

– Anton har varit vår bästa spelare hela säsong och det kan vara så att folk känner ett större ansvar att producera när han är borta. Det klart att vi saknar honom och längtar till när han är tillbaka. Han är så pass bra, säger säger Ludvig Rensfeldt, 26.

– När han inte är med är det fler som måste göra det. Offensivt har det varit bra på slutet. Den delen kan man inte gnälla på. Det är mer försvarsspelet som måste slipas till, säger Rensfeldt.

26-åringen kom till Timrå från Rögle inför den här säsongen. Produktionsmässigt fick han en lite knackig start på sin tid i Medelpad, men under 2019 har det lossnat rejält.

– Det har känts mycket bättre, framförallt offensivt. Jag har fått göra lite poäng och det är bra för självförtroendet. Jag är här till viss del för att göra det. Klart att det har varit frustrerande när puckarna inte har gått in ibland, men det är skönt nu. Samtidigt vet man att mål och assist inte betyder något när vi inte vinner. Forsätter jag göra mål och poäng kommer vi att vinna till slut. Det är absolut något jag vill fortsätta göra, säger Rensfeldt.

Har du ändrat något eller är det bara att du fått mer självförtroende?

– Det är som du säger, självförtroende. Jag har försökt jobba hårt hela tiden och ta ansvar över hela planen. Jag har inte varit center innan. Det blir en lite annan roll. Jag har inte ändrat något. Får man in en puck brukar det studsa med, säger han.

I kväll möter jumbon Timrå Mora, som ligger precis ovanför kvalstrecket och Timrå kommer till matchen med en tung förlust mot Malmö i bagaget. Timrå ledde med 3-1, men förlorade till slut med 3-4 efter förlängning.

– Det klart det var tufft. Vi gjorde många grejer bra. När man släpper in mål på slutet blir det jobbigt.

– Vi har spelat bra i många matcher utan att vi fått med oss poäng. Det tar på psyket att inte få med oss poäng i sådana matcher. Vi vet att om vi fortsätter spela bra kommer poängen förr eller senare. Det är positivt att vi har det spelet som vi har just nu.

Det låter som att ni har försökt fokusera på det positiva?

– Vi har förlorat mycket på slutet. Att hålla på att gräva ner sig efter varje match tror jag inte är lösningen. Vi vet att vi måste bli bättre på att vinna matcher. Vi får lyfta fram det vi gör bra och sedan måste vi såklart också ta upp det som gör att vi inte vinner matcher, säger Rensfeldt

Vad blir viktigt för er mot Mora?

– De har hittat en förstalina som verkligen producerar. Det blir viktigt att få stopp på dem. Mora kommer att sätta press över hela banan och en annan nyckel blir att inte göra några onödiga misstag som de kan ta tillvara på, säger Rensfeldt.

Blir du orolig över försvarsspelet, att ni släppt in så mycket mål på slutet (21 insläppta på de fem senaste)?

– Nej, det blir jag inte. Vi har haft perioder när vi har varit stabila och inte släppt till några lägen. Jag vet att vi har det i oss. Exakt vad det handlar om är svårt att säga, men det gäller att vi jobbar för varandra och hjälper målvakten, säger Rensfeldt.

FAKTA: Poängligan, fyra senaste matcherna

1 Ludvig Rensfeldt, Timrå, 7 poäng (2+5)

2 Rickard Palmberg, Timrå, 6 poäng (1+5)

3 Oskar Steen, FBK, 5 poäng (3+2)

Källa: SHL.se

Här kan du läsa mer om SHL 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!