HockeyNews
PLUS

Djurgården rör om i kedjorna

(5119) Robert Ohlsson8
Simon Hastegård/Bildbyrån

Publicerad: 22 november 2018

FacebookXWhatsApp

Robert Ohlsson skakar om i Djurgården och gör flera kedjeförändringar inför mötet med Växjö.
Djurgårdscoachen höjde rösten på den sista riktiga träningen inför avresan till Småland.
– Vi har förlorat de jämna matcherna. Det har inte varit tillräckligt bra. Jag har sagt det till killarna, säger Ohlsson till HockeyNews.se.

Presenteras i samarbete med ATG

Djurgården har hamnat i en svacka i novembermörkret och av de senaste fyra matcherna har man lyckats plocka en trepoängare.

Efter 2-0-förlusten mot Brynäs, där SHL-fyran Djurgården inte åstadkom mycket i offensiven, har huvudtränaren Robert Ohlsson gjort om i kedjorna.



Petteri Wirtanen ersätter Sebastian Strandberg som center i toppkedjan där Tre Kronor-duon Daniel Brodin och Jakob Lilja spelar. Strandberg flyttas till en kedja med lagets skyttekung Emil Bemström och Dick Axelsson, som gör comeback efter tio matchers frånvaro.

– Ja, absolut. Det har ju blivit lite ändringar. Nu har Petteri gått in där och ”Basse” (Sebastian Strandberg) där. Så är det och Dick är tillbaka, så det blir lite ändringar, säger Ohlsson.

– Jag tror att vi ska börja så här. Petteri tar bra ansvar där bak och det kan bli bra.

Dessutom kommer den vikarierande lagkaptenen Henrik Eriksson att spela center i en kedja med Niclas Bergfors och Gustav Possler.

– Det är inte omöjligt att det blir så, säger Ohlsson hemlighetsfullt.

Förlusterna mot Rögle (1-2), Frölunda (3-4 på straffar) och Brynäs (0-2) och däremellan en 6-3-seger borta mot Timrå  är Djurgårdens facit på sistone.

– De fyra senaste har vi torskat tre och man måste se till att vinna de jämna matcherna. Det är styrkan som vi har haft tidigare tycker jag, att vara mentalt stark i de lägena. Det måste vi förbättra.

Regerande mästarna Växjö har i sin tur vunnit tre av sina fyra matcher inför matchen mot Djurgården.

– De har stigande form, det brukar bli bra matcher mellan Djurgården och Växjö och jag tror inte på något annat den här gången.

Robert Ohlsson försöker sätta fingret på vad han vill ska bli bättre:

– När vi är desperata och visar jävlar anamma då vinner vi alla de tajta matcherna. Mot Brynäs fanns det, men bara väldigt sent. Det är inte alls okej från vår sida, tyckte jag. Mot Frölunda hade vi chansen på straffarna och göra något i fyra mot tre på övertid. Mot Timrå vann vi lite enkelt och innan det var det torsk hemma mot Rögle. Den matchen var så där, så vi måste upp lite i fart och desperation så brukar det bli bra. Då brukar vi vara ett bra hockeylag också.



På onsdagsträningen samlade Robert Ohlsson spelarna på Hovets is och höjde rösten för att få fram sitt budskap.

– Jag tyckte att jag saknade attityden och det var det jag påtalade. Jag tycker vi är i ett läge där vi behöver plocka fram vår attityd, säger Ohlsson.

Skadorna på stjärncentrarna Andreas Engqvist och Jacob Josefson liksom forwarden Dick Axelsson har spelat in, men det är ingen ursäkt som Robert Ohlsson lutar sig emot.

– Alla lag ska någon gång under resan gå igenom några gupp också. Nu är vi vid ett gupp och då gäller det att hantera det och trycka på attityd och vinnarskallar. Jag trycker inte så mycket på speltekniska eller taktiska saker utan det är mer en attitydsak.

Tre Kronor-forwarden Jakob Lilja säger till HockeyNews.se om Ohlssons väckarklocka till spelarna:

– Det är klart vi måste upp. Det har blivit så i SHL att alla lag tävlar jävligt hårt. Man måste upp och matcha det varje dag. Det är så alla spelar nu. Det blir svårt att spela om man inte kommer upp på samma nivå som motståndaren.

Så Robert Ohlsson behövde höja rösten en aning?

– Jo, absolut så är det väl. Det brukar väl ändå vara bra tävling här jämfört med vad jag har hört och sett innan. Klart, i dag kanske det inte var vår bästa tävling fram till det att han höjde rösten. Men jag tycker överlag att vi tävlar mycket, säger Lilja.

Fakta / Så här ser Djurgårdens preliminära lag ut mot Växjö

Målvakter: Adam Reideborn, Robin Jensen

Backpar: Olle Alsing, Tom Nilsson – Bobbo Petersson, Jesper Pettersson – Linus Hultström, Robin Norell – David Bernhardt. (Alexander Urbom fotskadad )

Kedjor: Daniel Brodin, Petteri Wirtanen, Jakob Lilja – Emil Bemström, Sebastian Strandberg, Dick Axelsson – Axel Jonsson Fjällby, Marcus Davidsson, Jonathan Davidsson – Niclas Bergfors, Henrik Eriksson, Gustav Possler.

Extraforward: Albin Lundin.

Här kan du läsa fler nyheter om SHL

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln

ANNONS