HockeyNews
PLUS

Tidigare LHC-profilen nära svensk klubb

(4772) Johannes Salmonsson
Bildbyrån

Publicerad: 2 november 2018

FacebookXWhatsApp

Johannes Salmonsson har tillbringat de senaste tre säsongerna i Tyskland. Nu väntar en återkomst till Sverige, enligt uppgifter HockeyNews.se tagit del av.

– Jag har inga kommentarer, säger han kort. 

Den förre LHC- och AIK-spelaren Johannes Salmonsson drabbades av en höftskada som hämmat honom de senaste säsongerna. I en intervju med HockeyNews.se för ett par veckor sedan berättade Salmonsson om skadan, letandet efter ny klubb och operationen som förändrade allt.

– Jag trodde jag skulle vara tvungen att lägga av, men sen fick jag tag på en läkare i München som gör en höftprotes för idrottsmän – så att de kan fortsätta. Om man gör en vanlig höftprotes kan man inte idrotta, men med den här varianten kan man det. Jag gjorde den för sju månader sedan och nu känns det grymt. Man känner sig som man gjorde när man var 22 liksom. Nu är all smärta borta, det känns helt otroligt, sa han då. 

Nu är han alltså kvitt skadan och redo att ta sig an hockeyn på riktigt igen. Enligt uppgifter till HockeyNews.se är den 32–årige forwarden klar för en återkomst till Sverige. Övergången förväntas bli klar kommande vecka. 

När HockeyNews.se får tag på Johannes Salmonsson och konfronterar honom med uppgifterna är han fåordig:

– Jag har inga kommentarer, säger han.

Salmonsson kommer närmast från tre säsonger i Tyskland, där han hållit till i Kölner Haie samt nu senast i Iserlohn Rosters. Senast han spelade i Sverige var säsongen 2014/2015 då han gjorde 46 matcher för Linköping och noterades för nio poäng. 

FAKTA/Urval av övriga spelare lediga på marknaden: 

Tobias Viklund, back
Kommentar: 
Lämnade nyligen Tyskland på grund av personliga problem. Kanske kan backen vara sugen på spel i Sverige igen. 

Petteri Wirtanen, center
Kommentar:
Sportbladet avslöjade tidigare idag att den finske centern är klar för Djurgården. En värdig ersättare till Andreas Engqvist –som i takt med detta ser ut att bli borta allt längre. 

Andreas Falk, center
Kommentar:
Fick lämnade HV71 när korttidskontraktet med HV71 gick ut. Letar ny klubb, men har bland annat uttalat sig att karriären kan vara slut om han inte hitta något som känns rätt. 

Johan Wiklander, forward
Kommentar:
Har tidigare sagt att han siktat på spel i utlandet, men hittills har han inte hittat något som lockat tillräckligt mycket. Möjligtvis tar han något i HockeyAllsvenskan igen?

Mathias Porseland, back
Kommentar:
Backen fick lämna sin finska klubb efter en mindre bra säsong ifjol. Har tidigare sagt att han vill fortsätta utomlands, och att hans agent pratar med klubbar i Finland. Kanske något svenskt lag är sugen på att förstärka backsidan framåt jul?

Teemu Ramstedt, center
Kommentar:
Kan spela såväl center som ytterforward. Har en säsong i Sverige på CV:et och är en pålitlig poängspelare. Kan vara sugen på en återkomst. 

Oscar Eklund, back
Kommentar:
Den tidigare Djurgårdsbacken har spenderat de senaste säsongerna utomlands, i Finland och Tyskland. Har tidigare pratat om att han är sugen på att fortsätta utomlands, men troligtvis kan han hoppa på det mesta. 

Andrew Engelage, målvakt
Kommentar:
Gjorde stor succé i BIK Karlskoga säsongen 16/17 och hade hela 93.8 i räddningsprocent. Det gjorde att Krefeld i Tyskland högg, och där gjorde han totalt 13 matcher innan han flyttade vidare till Graz 99:ers i Österrike. Just nu söker inga klubbar målvakt i Sverige, men kan bli aktuell framöver. 

Mason Raymond, forward
Kommentar:
Kanadensisk toppforward – som så sent som i vintras spelade OS. Han har över 546 matcher på CV:et och lär vara väldigt dyr för många svenska klubbar. Producerade en poäng per match under sin sejour i Schweiz ifjol. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)