HockeyNews
PLUS

”De brukar inte tycka om när det smäller”

(4751) Mikael Adamsson
Jesper Zerman/Bildbyrån

Publicerad: 2 november 2018

Visby/Roma har inlett säsongen minst sagt svajigt, Hudiksvall är Hockeyettans bästa lag med elva raka segrar. Ändå tror Visby-kaptenen Mikael Adamsson på seger när lagen möts på Gotland ikväll.
– De brukar inte tycka om när det smäller, det blir mycket gnäll då, säger han till HockeyNews.se.

Presenteras i samarbete med Coolbet 

Hösten har inte varit någon klang- och jubelföreställning för Visby som gått på en hel del onödiga minor och haft svårt att få spelet att stämma. Raka motsatsen till imponerande Hudiksvall som radat upp segrar.

– Vi började ju katastrofalt, jag ska inte säga att det är på topp nu heller, men det ser bättre ut än vad det gjorde i början, säger kaptenen Mikael Adamsson.

– Jag vet inte om det passar bra att möta seriens bästa lag, men jag tror vi har en bra chans. Nu har vi börjat få upp hoppet, vi har som mål att gå långt och om det fortsatt se ut som det gjort tidigare hade vi kunnat revidera det målet.

Visby kommer in med en positiv vind i ryggen efter 4-1 borta mot Väsby i veckan.

– Väsby är ett lag med lite mer struktur, inte bara stoppa huvudet under armen och köra och jag tror det passar oss lite bättre när vi möter lag man kan förutse lite mer.

”Blir mycket gnäll”
Hudiksvall är också ett av gängen i serien som kan räknas in i kategorin av lag med genomtänkt spel. Frågan är hur det kommer passa Visby.

– De brukar inte tycka om när det smäller, det blir mycket gnäll då. De brukar vara ett lag med mycket individuell skicklighet, de har alltid varit bra innan jul men sen försvunnit. Är man i Visby är man här för att vinna, den kulturen har de kanske inte riktigt haft. Det har varit mer att spela för sig själv, att det är viktigt med andraassist.

Det blev ganska mycket snack efter att ni och Hudiksvall mötts i början av serien, de tyckte att ni spelade fult...
– Vi var väldigt skadeskjutna när vi var där uppe och vi var där för att vinna, men det blev inte den match vi hade hoppats på och det blev väl mycket skit. De brukar inte tycka att det är kul när det hettar till, men det är klart vi har gått över gränsen lite för ofta.

Just det faktum att Visby haft en tendens att hamna alldeles för ofta på utvisningsbänken pekar kaptenen ut som en av anledningarna till att det sett ut som det gjort inledningsvis.

– Vi måste skärpa till oss, vi har förlorat många matcher på att vi suttit för mycket i utvisningsbåset. Har man många skador och spelar box 20 minuter per match sliter det ganska mycket.

Kaptenen har tagit ansvar
Medan mycket varit negativt för Visby under seriens första halva finns dock något positivt att lyfta fram. Kaptenen själv. Adamsson har skjutit 12 mål på 13 matcher, på egen hand svarat för sammanlagt 28% av lagets mål framåt och lyft upp gänget på sina axlar.

– Det är bra att det gått bra för mig när det gått tungt för laget, men jag börjar se gryende form på många, säger han och tillägger.

– Något rätt har man väl gjort, men jag bränner en del också.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS