HockeyNews
PLUS

Krüger har missat tolv matcher – här är prognosen

(31444) Krüger Norman
Bildbyrån

Publicerad: 16 januari 2024

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Skadade Marcus Krüger och John Norman jobbar för att komma tillbaka.
Djurgården kommer nu med ett ungefärligt besked om när toppduon kan vara åter i spel.

Det var i derbyt mot AIK den 27 december i Globen som Djurgårdens lagkapten Marcus Krüger hamnade olyckligt i en duell vid sargen och åkte på en tung tackling. Efter det har han missat sex matcher. Det gör att han har varit borta från tolv matcher med Djurgården den här säsongen. Och fler kommer det att bli. På 21 matcher har han gjort 20 poäng (4 + 16).

Inte heller John Norman, som ersatte Krüger som center, är spelbar den närmaste tiden på grund av en skada han råkade ut för den 7 januari mot Västervik.

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

Det finns nu en prognos som Djurgården jobbar för ska kunna hålla.

– Vi fick lite igår att det är två till tre veckor framåt. Det är bättre att vara noggranna med dem än att stressa in dem så att de är hela och fina när de kommer tillbaka, säger huvudcoachen Michael Holmqvist till Hockeynews.

De närmaste två till tre veckorna spelar Djurgården mellan fem och tio matcher inklusive söndagens derbyt mot AIK och ett dubbelmöte med Brynäs.

Holmqvist satsar nu på en producerande kedja med Linus Klasen, Emil Berglund och Olle Liss, men Berglund klev av från tisdagsträningen med känningar i ryggen. Förhoppningen är att han ska spela på onsdagen borta mot BIK Karlskoga.

– Emil har ett smart sätt att spela hockey och kan hålla i pucken. Han ger den kedjan chansen att ha pucken och det är det Linus tycker att han är bäst på, säger Michael Holmqvist.

– Jag tänker behålla fjärdekedjan från senast med Linus (Eriksson), Victor (Eklund) och (Fredrik) Schlyter så får vi se om vi tar med nån till.

Även Anton Frondell och Melvin Wersäll fanns med på tisdagsträningen på Hovet. Det gjorde också Frölunda-backen Pontus Johansson som är inlånad i två matcher för att ersätta Daniel Glad, som är avstängd i tre matcher.

– Pontus kommer in med bra energi och en vilja att lira hockey. Bara positivt tycker jag, säger Holmqvist.

Vad tycker du om matchstraffet för Glad?

– Det är ett matchstraff idag. Sedan kan man undra hur situationen kommer till och hur man går in i situationen som spelare. Så som det blev är det matchstraff.

I Djurgården har fotledsskadade backen Calle Odelius fått slänga ”stöveln” efter operationen och kan börja cykla och på så sätt öka tempot i rehabträningen.

LÄS MERWikegård och Stoppel smider planer för Djurgården

Djurgården föll förra onsdagen i Mora på övertid (5–4) och tog två poäng hemma mot Almtuna (3–2) efter ett avgörande straffmål från Linus Klasen.

Men Holmqvist låter inte helt nöjd med spelet på sistone.

– Vi behöver också komma tillbaka i våra prestationer. Det är det fokuset vi har.

Tycker du att det har hackat lite på slutet?

– Ja, jag tycker. Sedan, så klart, blir det svajigt när man har många borta. Det kan man liksom inte bortse ifrån, men jag tycker att vi behöver vrida upp tävlingsnivån några procent i vår hockey.

Fakta/Djurgårdens kommande tio matcher

17 januari BIK Karlskoga (b), 21 januari AIK (h), 24 januari Björklöven (b), 26 januari Brynäs (h), 28 januari Tingsryd (b), 31 januari Västerås (h), 2 februari Östersund (b), 4 februari Tingsryd (h), 7 februari Brynäs (b), 9 februari BIK Karlskoga (h)

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)