HockeyNews
PLUS

Stjärnsmällen – Frölunda utan toppcentern i veckor

(30628) Gustav Rydahl
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 5 januari 2024

FacebookXWhatsApp
Stjärncentern Gustav Rydahl har missat fyra av fem Frölundamatcher i SHL den senaste månaden. Nu tvingas han vila för att läka.
Samtidigt fortsätter Frölundas jakt på en toppcenter.
– Vi vill ju oavsett Rydahls sits ha in en center. Så är det ju, säger sportchefen Fredrik Sjöström till Hockeynews.
ANNONS

En lårskada hindrar OS-meriterade Gustav Rydahl från spel med Frölunda den närmaste tiden. Den 29-årige powercentern vände tillbaka till SHL inför den här säsongen efter en säsong i Nordamerika och valde då Frölunda före Färjestad.

Han spelar i snitt över 18 minuter per match och ska leda en av Frölundas toppkedjor. Poängmässigt har det inte riktigt lossnat. Han står på tre mål och tre assist efter 24 matcher.

Och den senaste tiden har en lårskada spökat vilket gjort att han har fått stå över fyra av de fem senaste SHL-matcherna inklusive den mot Färjestad på torsdagen.

ANNONS

Gustav Rydahl väntas heller inte spela på lördagen borta mot Malmö.

– Utan vi får se om nån vecka skulle jag gissa, eller kanske något längre, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till Hockeynews.

Tänker ni hålla honom borta från matcher tills han får ordning på benet?

ANNONS

– Ja, lite så blir det. Vi känner att han har hoppat lite in och ut och spelat nån match och sedan varit borta nån match. Nu har vi väl sagt att vi ska låta det bli bättre och ge honom en ordentlig chans att liksom läka ihop. Förhoppningsvis är det bra sedan. Det är det som är planen. Tills vidare får vi klara oss utan honom, säger Sjöström.

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

Skadan har påverkat Gustav Rydahls spel även om Sjöström ger honom beröm.

ANNONS

– Det har pågått ett tag. Sedan tycker jag att när han har spelat har han gjort det bra. Det är klart att det finns fler spelare som har småskavanker som man får spela med. Men över en längre tid blir det jobbigare så klart.

Frölunda har centern David Edstrom på JVM liksom forwardsduon Isac Born och Otto Stenberg. Under tiden vikarierar Linus Nässén och Noah Hasa som centrar.

– Det är unga duktiga killar. Det gäller att vara redo när chansen kommer och det gäller att ta den, så är det ju. Alla lag har skador så det brukar vara samma för alla och det gäller att kunna hantera det när det är perioder med lite folk borta. Det är kul att se att de steppar upp.

ANNONS

Frölunda har sedan SHL-säsongen började i september velat förstärka centersidan, men sökandet har inte gett något resultat ännu.

– Vi fortsätter att söka. Det har inte ändrats. Vi jobbar med det egentligen dagligen och försöker se om det finns nån möjlighet och vad vi kan göra. Ännu har det inte blivit något konkret. Vi har mycket kontakter och som sagt vi jagar på. Vi vill ju oavsett Rydahls sits ha in en center. Så är det ju. Det blir ganska tråkigt men vi fortsätter det vi har sagt egentligen hela säsongen, säger Fredrik Sjöström.

LÄS MERStortrivs i Göteborg – Malte om Schweiz-klausulen

ANNONS

Frölunda är för närvarande på sjätte plats i en jämn SHL-tabell även om det är ett poängmässigt avstånd till de fyra bästa lagen.

– Jag tycker att vi hade en bra period innan jul och vi hoppas att vi ska ha en bra period nu efter nyår. Jag tycker att tapparna finns där. Vi visar att vi kan spela bra hockey. Sedan är det jämnheten och lägstanivån som vi i vissa matcher har haft lite bekymmer med. Jag tycker att vi har ”shapat upp” bortaspelet. Det var lite av en akilleshäl i början av säsongen och nu tycker jag att det har blivit bättre.

Sjöström fortsätter om förbättringspotentialen:

ANNONS

– Jämnheten överlag, kunna göra bra prestationer flera gånger i veckan. Det är mer där. Vi kan spela bra hockey. Sedan är det så pass jämnt. Man behöver rada upp några segrar annars händer inte så mycket i tabellen, hehe.

– Det är cred till ligan Den är bra igen.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln