HockeyNews
PLUS

Stortrivs i Göteborg – Malte om Schweiz-klausulen

(30873) Malte Strömwall
Bildbyrån / Henrik Sjöberg
ANNONS

Publicerad: 24 december 2023

FacebookXWhatsApp

Malte Strömwall stortrivs i Göteborg och vi har fortfarande inte fått se allt av Frölundas kapacitet den här vintern.
29-årige Malte Strömwall blickar tillbaka på halva säsongen och berättar om hur han ser på Schweiz-klausulen i kontraktet – efter att ha gjort succé Swiss Hockey Games och nu väntar Spengler Cup inför ögonen på klubbar med lukrativa kontrakt i backfickan.
– Det är en klassisk turnering och det ska bli superkul. Frölunda har arrangerat allt bra så man kan ta med familjen så vi är förväntansfulla, säger Strömwall till Hockeynews.

ANNONS
Malte Strömwall har gjort 16 poäng (4+12) på 28 matcher i vinter och Frölunda parkerar på en femteplats i tabellen just nu – långt i från ett dåligt resultat.

Men kraven är högt ställda i Göteborg och Strömwall konstaterar först och främst:

– Det har varit väldigt upp och ner. Men först och främst så trivs jag skitbra i klubben och staden och gillar laget men sportsligt har det gått upp och ner. Har kanske inte levt upp till vissa förväntningar men tycker spelet har varit bra stundtals. Hade varit lite bättre om produktionen varit där den ska. Men vi ladda om inför andra halvan här, det finns lite saker att förbättra, säger han till Hockeynews.

Malte och Rönnberg. Foto: Bildbyrån

ANNONS

Strömwall gjorde succé i Swiss Hockey Games. Tre mål och ett assist på tre matcher när Tre Kronor gick obesegrade genom turneringen.

– Jag kom in där och det kändes bra från början. Kul att det lossnade lite för egen del och vi lyckades vinna alla matcher. Det var en rolig vecka med ett skönt lag som var där nere, säger Strömwall.

Det är inget att hymla om att det är ett bra skyltfönster för Europas toppspelare – och nu ska Strömwall återigen åka ner till Schweiz och spela Spengler Cup med Frölunda inför ögonen på NL-klubbar som sitter med stora kontrakt.

ANNONS

– Ja, så klart att det är ett bra skyltfönster om man blickar ditåt. Till att börja med kändes det bra förra veckan för egen del och inför andra halvan och det bygger självförtroende. För min del har jag stor nytta av det i spelet. Sen tänker man inte på att lag kollar och så, jag har mitt fokus på Frölunda, säger Strömwall.

Strömwall målskytt i Tre Kronor. Foto: Bildbyrån

Men han har, precis som många andra av ligans bästa spelare, en klausul i sitt tvåårskontrakt med Frölunda.

ANNONS

Nu stortrivs Strömwall i Göteborg och skulle inte lämna klubben för vad som helst men gör han ny succé i mellandagarna kan det mycket väl bidra till att klubbar i Schweiz vill locka honom ut i Europa.

– Det är klart att det finns både NHL och klausul till Schweiz och så men det är inget fokus för mig just nu i alla fall, säger Strömwall.

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln