Smäll för Noah Östlund – Växjös åttonde hjärnskakning

20 november 2023
Regerande mästarna Växjö är hårt drabbat av hjärnskakningar. Stortalangen Noah Östlund missar returen av CHL-slutspelet mot Ingolstadt – på grund av lagets åttonde hjärnskakning.
– Det är lite konstigt, säger Växjös sportchef Henrik Evertsson till Hockeynews.


Växjö har trots mängder av skador hakat på i toppen av SHL och ligger trea efter 19 spelade matcher. Men i 4–3-vinsten hemma mot Linköping i lördags var det klippt igen då den JVM-aktuelle centern Noah Östlund tvingades kliva av redan i den första perioden på grund av en hjärnskakning.

– Det är lite konstigt. Vi har inte haft mer än någon enstaka hjärnskakning flera år i sträck. Jag tror att det här var vår åttonde i år, säger Växjös sportchef Henrik Evertsson till Hockeynews.

LÄS MERHV:s glädjebesked – tre spelare tillbaka på torsdag

Noah Östlund har spelat med galler för ansiktet den senaste månaden, vilket har sin förklaring.

– För en månad sedan sköt Joel Persson ett skott i ribban på uppvärmningen och pucken flög rätt ut i munnen på honom och slog ut framtänderna, säger Evertsson om Östlund.

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

Den från Djurgården värvade centern missar returen av CHL-åttondelen på tisdagen. Växjö leder med 4–1 efter förra veckans möte i Tyskland.

Växjö har haft stor otur med just hjärnskakningar.

– Det är givetvis huvudtrauma i alla fallen. En av dem kan vi inte skylla på någon annan för det var vår målvakt som fick ett skott i huvudet på träningen. Det var väl vårt eget fel så att säga. I övrigt är det tacklingar, säger Henrik Evertsson.