HockeyNews
PLUS

SHL-forward cool i DIF-kaos – hemliga bakgrunden

(29929) arvid1
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 13 november 2023

FacebookXWhatsApp
Arvid Costmar kom in från SHL till kaoset i Djurgården.
Men avslöjar nu sin hemliga bakgrund.
– Det är skitkul att vara här.
ANNONS

DIF har lånat in Arvid Costmar från Linköping.

22-åringen som kommer från Motala har redan hunnit med SHL-spel för LHC från och till under sex säsonger.

Nu berättar han dock om sin bakgrund, som lär mottas mycket positivt i DIF-leden – familjen är djurgårdare, inklusive han själv, även om han följt fotbollen närmast som supporter.

ANNONS

– Jo, det har jag varit sedan födseln egentligen. Pappa har varit involverad en del i Djurgården Fotboll, så fotboll är det framför allt. Det var så klart häftigt att få dra på sig djurgårdströjan, säger han till Hockeynews.

Efter 5–2-segern mot Tingsryd har Djurgården haft en ledig helg och laddar nu för Björklöven borta. Att Costmar skulle komma till Djurgården från LHC på lån hade varit på gång ett längre tag.

– Det har varit lite snack fram och tillbaka under hösten. Jag har haft svårt att få den speltid jag vill ha i Linköping. När det här dök upp kändes det kanon, liksom. Bara glad och tacksam att få vara här. Skitkul. Skönt att komma in och ta tre poäng i första matchen på ett stabilt och bra sätt, säger Costmar till Hockeynews.

ANNONS

Hur var det att spela ihop med Linus Klasen och Zach Magwood?

– Det var kul, det är två skickliga spelare och vi hittade varandra bättre och bättre. Vi skapade en del lägen och något ribbskott här och där tror jag det var. En bra start och något att bygga vidare. Åter igen är jag bara glad över att få vara här och spela hockey.

Djurgården har precis bytt coach – hur ser du på det?

ANNONS

– Jo, men det är så klart lite speciellt. Jag har bara tänkt på att det är ingenting jag kan påverka utan som jag var inne på. Försöker bara fokusera på att vinna hockeymatcher med Djurgården.

Är du tänkt att spela center under din tid i Djugården?

– Jag känner mig som mest trygg med att spela center. Det är där jag mestadels har varit i min karriär, men jag har inga problem med att gå på en kant. Det är var tränaren vill ha mig.

ANNONS

Hur var det att spela på Hovet?

– Det var skithäftigt. Bra tryck på läktaren och skönt att vi kunde svara upp med tre poäng till fansen efter turbulenta veckan. Det är nånting att bygga vidare på, säger Costmar, som hade en assist, sköt två skott på mål, vann åtta av 16 tekningar, spelade i en av powerplay-enheterna och hann även täcka ett skott på de lite mer än 17 minuter som han var inne på isen i sin debut.

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

MISSA INTEOväntade spekulationen: DIF kollar på Brynästränare

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln