HockeyNews
PLUS

Albelin om DIF, ”Garpen” och egna framtiden

(29889) Tommy Albelin
Bildbyrån/Mattias Ek, Hockeynews
ANNONS

Publicerad: 12 november 2023

FacebookXWhatsApp
TAMMERFORS. SM-guldvinnaren Tommy Albelin, 59, följer Djurgården på avstånd i sitt jobb som assisterande förbundskapten i Schweiz.
Den skicklige coachen, och före detta storspelaren, lider.
– Det är tufft. Det skär i hjärtat, som gammal djurgårdare, säger Albelin till Hockeynews.
ANNONS

Tommy Albelin vann SM-guld med Djurgården 1983 och det klassiska VM-guldet med Tre Kronor 1987. Som coach har han varit i NHL där han har varit assisterande i New Jersey. Och sedan 2016 har han ingått i Schweiz tränarstab.


På lördagen var han med och coachade mot Tre Kronor, men utan att kunna rädda någon poäng åt Schweiz. I vardagen följer han sin gamla klubb Djurgården på tv främst. Det har varit turbulent före och efter sparkningen av Johan Garpenlöv som huvudtränare.

ANNONS


– Jag har följt lite på distans och tittat på lite matcher. Tittat lite på TV4 när de har haft matcher och hört lite intervjuer med ”Garpen”. Jag kan väl inte säga så mycket om hur det har sett ut. Men de fick ingen bra start och tappade självförtroendet lite grann. Sedan är det svårt att säga hur gruppen är invändigt. Tappar man förtroendet för tränaren eller inte, det har jag ingen aning om så det kan jag inte uttala mig om ens en gång, säger Albelin till Hockeynews i Nokia Arena.


ANNONS

LÄS MERDIF-bossen om tränarjakten och K-G Stoppels ersättare


Den förre storbacken har spelat i Djurgården med Garpenlöv och även i Canada Cup och World Cup i Tre Kronor-sammanhang.

– Jag känner ”Garpen” och ”Garpen” gör ett bra jobb vad jag vet i alla fall.

Albelin tillägger:

– Jag vet inte heller om man har spelarmaterialet som ska vara i toppen av allsvenskan, eller?

ANNONS

Men nog ska Djurgården klara av att haka på i toppen av Hockeyallsvenskan även om det kan behövas nån förstärkning för försvar och defensiven.

LÄS MERInifrån DIF-bråket: "Loser" – Garpens ord om truppen

Nu är Djurgården på jakt efter en ersättare till Garpenlöv och Hockeynews har berättat att Almtunas Robert Kimby är aktuell.

Har Djurgården varit i kontakt med dig?

– Jag har inte hört nånting. Jag pratade lite med dem för två år sedan innan de tillsatte Barry Smith, men jag är fortfarande kontrakterad så det är inget att prata om, sa jag.

Men nu har du ett utgående kontrakt?

– Ja, nu har jag ett utgående kontrakt så vi får se vad som händer. Jag bor fortfarande kvar i USA, så vi får se vad som händer. Det pratades om att ”Säcken” skulle komma tillbaka.

Hans Särkijärvi tackade nej.

– Han tackade nej? Vem har de tillsatt nu då?

Tills vidare är det den assisterande coachen Michael Holmqvist som leder Djurgården. Men Albelin säger sig inte vara ett aktuellt namn.

– Nej, jag har inte pratat om dem i år. Det har jag inte gjort. Jag trodde hela tiden att det var ”Säcken” för jag såg i tidningen att det bara var några smådetaljer att lösa sedan var det han.

Så blev det alltså inte.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln