HockeyNews
PLUS

Leksands supervecka – Hrivik: ”Vi slöt oss samman”

(29627) Leksandsjubel
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 30 oktober 2023

FacebookXWhatsApp
Fyra raka förluster och en sjukskriven huvudcoach.
Då slöt sig Leksand samman och plockade två raka segrar mot stentufft motstånd.
Nu gäller det att fortsätta på den inslagna vägen.
– Det har varit en ganska guppig färd under de senaste veckorna men nu känns det bättre, säger Marek Hrivik till Hockeynews.
ANNONS
Fyra raka uddamålsförluster var allt som krävdes för att det skulle börja lukta lite kris i Leksand. Och inte blev det positivare tongångar när huvudtränaren Björn Hellkvist tvingades sjukskriva sig på obestämd tid kort därefter. 
Tog man sig dessutom en titt i spelprogrammet och såg Luleå borta följt av Skellefteå borta så var det lätt att misstänka att Leksand kunde få det kämpigt framöver.

Men Leksand ville annorlunda.

– Vi hade satt oss i en rätt så dålig situation med fyra raka förluster så vi var tvungna att plocka lite poäng för få lite ro i laget och inte halka för långt efter slutspelsplatserna. Så vi är väldigt glada över de här segrarna, speciellt mot de där två lagen i deras hemmaarenor, det brukar alltid vara en tuff utmaning att möta dem borta, säger Marek Hrivik när 4–1-segrarna mot Luleå och Skellefteå kommer på tal.

Hur lyckades ni med det här?

– Vi slöt oss samman i laget och stod för två bra insatser. Vi hade inte gjort så bra ifrån oss i matcherna innan och även om det inte var en katastrof så var det en del detaljer som vi behövde rätta till och när vi gjorde det så blev det en väsentlig skillnad, säger Hrivik och fortsätter:

– Sen så betyder det så klart mycket att vi var lite mer produktiva offensivt och att våra målvakter spelade riktigt bra, speciellt i matchen mot Skellefteå då Filip (Larsson) var fantastisk.

LÄS MER: Leksand vann för sjuke tränaren – ”Vi står starka”

Hrivik själv var en bidragande orsak till att det till slut lossnade offensivt efter blott fem Leksandsmål framåt i de fyra förlustmatcherna. Mot Luleå hängde han två kassar och mot Skellefteå stod han för ett mål och en assist.

– Det är klart att jag är glad över det men jag är ännu mer glad över att det hjälpte laget att vinna.

Något som säkerligen gladde den sjukskrivne huvudtränaren Björn Hellkvist också.

– Det känns lite konstigt när han inte är med. Han saknas och det hade varit trevligt att ha med honom på bänken, speciellt när vi tog de här två segrarna. Förhoppningsvis kommer allt att gå bra så vi kan återse honom inom några veckor, säger Hrivik.

LÄS MER: Leksand vann på nytt efter monsterräddning

I morgon väntar ett möte med Timrå hemma i Tegera Arena.

– Vi har en del att rätta till jämfört med när vi mötte dem i Timrå. Vi måste se till att vi inleder matchen betydligt bättre än vi gjorde senast. Det blir en nyckel, säger Hrivik och fortsätter:

– Nu vann vi två matcher uppe i norr så nu måste vi fortsätta på den inslagna vägen och fortsätta plocka poäng för annars var poängen vi tog mot Luleå och Skellefteå meningslösa. Timrå är ett lag som vi troligtvis kommer att slåss med om en slutspelsplats så det här är en viktig match för oss.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln