HockeyNews
PLUS

Djurgårdens avbräck mot Brynäs – gör om i powerplay

(29394) John Norman Emil Berglund
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 17 oktober 2023

FacebookXWhatsApp
Djurgården kommer till stormatchen mot Brynäs utan OS- och VM-meriterade forwarden John Norman.
Och det ser ut att bli en förändring i den första powerplay-enheten.
– Nu ska vi försöka få det ännu mer effektivt, säger Djurgårdscoachen Johan Garpenlöv till HockeyNews.
ANNONS

Centern Emil Berglund är fortsatt på skadelistan och kommer inte att kunna spela i någon av Djurgårdens matcher mot Brynäs och Kalmar den här veckan. Det gäller även för skadade backen Axel Andersson.

Berglund tränar inte på is, men Andersson håller på att varva upp och det ser allt bättre ut. Frågan är om han hinner bli spelklar till nästa veckas Stockholmsderby mot AIK.

I stormötet med Brynäs i Gävle kommer Djurgården även att sakna formstarke John Norman.

ANNONS

– Norman kommer inte att spela nästa match. Han är skadad, säger Djurgårdens huvudtränare Johan Garpenlöv till HockeyNews.

Enligt uppgift rör det sig om en mindre allvarlig skada, men det blir inget spel för Norman denna vecka. Det gör att Djurgården möblerar om i kedjorna.

– Ja, igen. Men det är vi vana vid, hehe, säger Garpenlöv.

ANNONS

Wiktor Nilsson går in på Normans plats jämfört med hur det såg ut från start mot Södertälje och David Blomgren fortsätter att spela ihop med Marcus Krüger.

– ”Blomman” har spelat med Krüger och Wiktor så det ska inte vara något problem, menar Johan Garpenlöv.

LÄS MERMålet: ny sportchef i Djurgården klar om två månader

ANNONS

En annan förändring i laget är att Zach Magwood, som började med Ludvig Rensfeldt och Daniel Brodin mot Södertälje, återgår till att vara center i en kedja med Olle Liss och någon av juniorerna Melvin Wersäll, 18, eller Linus Eriksson, 17.

– Vi får se vem det blir av dem, säger Garpenlöv.

Djurgården, som även har backen Adrian Carnebo skadad, bröt en tre matcher lång förlustsvit i lördags genom att vända 1–3-underläge till 4–3-vinst i den tredje perioden mot SSK på ett välfyllt Hovet.

ANNONS

– Det är lätt att komma ihåg tredje perioden för vi gör mål och vi kommer tillbaka, men jag tycker att sett över 60 minuter håller vi en ganska hög period i alla tre perioderna. Kan vi spela bättre? Absolut. Men jag tycker ändå att det var på en bra nivå och vi gjorde det vi pratade om. Vi hade tålamod i det och det gav utdelning till slut, säger Garpenlöv.

Djurgårdscoachen fortsätter:

– Sedan är det klart att när man får lite mål och ny energi av det och hemmapubliken lyfter oss också så vi får lite extra krafter där. Tredje perioden var den bästa av våra tre perioder naturligtvis, men jag tycker att vi blev straffade målmässigt i de två första. Starkt av laget och stark karaktär och ligga kvar och fortsätta.

ANNONS

Till mötet med Brynäs gör Djurgården en förändring i sin första powerplay-enhet. Där får Wiktor Nilsson chansen istället för Olle Liss ihop med Marcus Krüger, Daniel Brodin, Linus Klasen och högerskjutande backen Alexander Ytterell.

– Vi stoppar in Wiktor där som får prova lite grann. Vi har inte haft supermånga powerplay, men försöka få igång det, nu gjorde vi mål senast och det var bra. Nu ska vi försöka få det ännu mer effektivt, säger Garpenlöv.

LÄS MERDjurgårdarnas reaktion efter Brynäs nya stjärnvärvning

ANNONS

Djurgården spelade bitvis sin bästa hockey för säsongen mot Södertälje. Det var på samma nivå som i premiären mot Björklöven.

– Absolut, vi måste spela på den nivån. I den här ligan måste du komma med tävlingsinstinkt och insats i varje moment. Göra de små sakerna och göra det ihop med spelet, ihop med spelet med puck och med försvarsspelet. Det tycker jag vi fick ut av nästan alla spelare i förra matchen.

Johan Garpenlöv har sneglat lite på Brynäs inför matchen i Gävle.

ANNONS

– De har tagit mycket poäng här i början och varit effektiva. Haft en jävla utdelning på sin offensiv så här långt. Det är ett farligt lag, det är många skickliga spelare där, och det är vi medvetna om.

”Garpen” tillägger:

– Det kommer vi att vara medvetna om imorgon, men samtidigt spela vårt spel och försöka få matchen dit vi vill.

ANNONS

Monitor ERP Arena kan bli utsåld på onsdagskvällen och det innebär ett rejält drag och fin inramning.

– Det är skillnader i den här ligan. Man går från som när vi mötte Björklöven, fullsatt och tifo och ett jävla hallå, och så åker man ner till lite mindre orter i Småland, där det är fullsatt också, men det är mindre arenor och inte samma tryck på det sättet. Det är uppskrivna matcher. Så det är utmaningen i den här ligan att det är alla typer av matcher och det gäller att vara närvarande och göra sin bästa match.

Vilka bär favoritskapet mellan Brynäs och Djurgården?

ANNONS

– Jag ser det inte så. För oss handlar det om att få ordning på vår prestation. Följa det vi säger att vi ska göra och försöka få ut max av alla killar. Det är det som det handlar om. Sedan får vi se vad resultatet blir.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln