HockeyNews
PLUS

Efter spekulationerna – Brynäs värvningsbomb officiell

(29318) Jordie Benn
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 14 oktober 2023

FacebookXWhatsApp

Nu är det klappat och klart.
Brynäs IF värvar backen Jordie Benn med över 600 NHL-matcher på kontot.
– Jag kommer hit med en enorm energi för uppdraget, säger Jordie Benn till Brynäs hemsida.

ANNONS

Så sent som förra säsongen spelade Jordie Benn i NHL för Toronto Maple Leafs. Snart drar han på sig en Brynäströja och ska hjälpa till i kampen för en plats i SHL. Värvningen är presenterad och klar efter några dagar av mystik och pengainsamling har Gävleklubben kraftsamlat med hjälp av fansen.

Brynäs sportchef Johan Alcén har jobbat aktivt under en längre tid för att ro Jordie Benn-värvningen i land.

– Det känns väldigt spännande det här, en härlig utmaning för mig och nu blev tajmingen rätt. Alcén har redan sedan första kontakt gett mig en bra bild av klubben, säger Benn till Brynäs hemsida.

ANNONS

LÄS MERNHL-experten om Brynäs bomb: "Lite upp till bevis"

Jordie Benn har spelat över 600 NHL-matcher

– Vi är stolta och tacksamma över det stöd som Fansens värvning har gett oss, från både fans och partners. Genom en stark kommersiell inledning med stor uppslutning från publik och partners under säsongsinledningen där vi överträffat våra intäktsmål – kunde vi nu vädja om en krydda för att möjliggöra det här. Genom den sista halvmiljonen så var det möjligt att värva spelaren. Vi är oerhört tacksamma för insatserna och jag vill tacka er alla, säger klubbdirektören Håkan Svedman om storvärvningen.

ANNONS

Benn har spelat för Dallas, Montreal, Vancouver, Winnipeg, Minnesota och Toronto. Den 188 centimeter långe och 89 kilo tunge backen har gjort 137 poäng (26 mål, 111 assist) på 607 NHL-matcher.

– Att vi lyckats få in Jordie redan i ett tidigt skede på säsongen känns otroligt bra. Det är en kille vi har haft kontakt med under en längre tid. Han är en spelare med tydliga ledaregenskaper som har en aura omkring sig i allt han gör och kommer komma till stor nytta till vår backuppsättning och lagbygge. Han är ett fullblodsproffs som är vältränad, dedikerad till sporten och hans meriter talar egentligen för sig själv, säger Brynäs sportchef Johan Alcén.

Jordie Benn har skrivit på ett ettårskontrakt med Brynäs och klubben väntar nu på att få kanadensaren spelklar. På onsdag möts Brynäs och Djurgården i Gävle.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln