HockeyNews
PLUS

Ilska efter ny avstängning för domarkrock: "Horribel"

(29359) Vaclav Karabacek-Anton Lundmark
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 14 oktober 2023

FacebookXWhatsApp

Anton Lundmark krockade med en domare.
Vaclav Karabacek sparkade en motståndare.
Nu stängs de båda av i tre matcher.

ANNONS
Efter att Timråcentern Albin Lundin under fredagen i ett uppmärksammat fall dömdes till tre matchers avstängning på grund av den kollision med ena linjedomaren han stod för i torsdagens SHL-match mot Örebro dröjde det bara ett par timmar innan nästa incident mellan en spelare och domare inträffade.

Denna gång var det i Hockeyallsvenskan där Tingsryds Anton Lundmark letade sig ned mot ena sarghörnet samtidigt som huvuddomaren Fredrik Rönnberg backade åt motsatt håll, vilket slutade med att Lundmark fällde domaren som föll i isen. Och precis som i Lundins fall väntar nu tre matchers avstängning för Lundmark.

"Eftersom Anton Lundmarks syfte inte var att köra på eller skada domaren är omständigheterna i detta fall sådana att avstängningens längd kan stanna vid tre matcher" skriver disciplinnämnden i sin dom.

Tingsryds tränare Arto Miettinen höll inte tillbaka med sina åsikter om domen.

ANNONS

– Det är en horribel dom vi har fått. Det är så pinsamt, det här. Vilka sitter i nämnden? Vilka hockeykunskaper har de i olika nivåerna av spelet?, säger han till Smålandsposten och fortsätter:

– De (domarna) säger både till mig och min sportchef att ”vi måste ta det här för att markera efter det som hände i går” men de säger också att de inte trodde att det skulle leda vidare.

Lundmark var inte den ende allsvenska spelaren som stängdes av efter fredagens matcher.

ANNONS

Västerviks tjeckiske forward låg på ryggen efter stök framför BIK Karlskogas mål när han träffade en motståndare med en spark. Även Karabacek stängs nu av i tre matcher.

Detta efter att nämnden finner det utrett att Karabacek utdelade en medveten spark mot en motspelare och detta i sin tur innebär stor skaderisk.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln