HockeyNews
PLUS

Ny skada på AIK-träning – och oklart för backstjärnan

(29306) Maione Magnusson
Tobias Sterner/Bildbyrån

Publicerad: 12 oktober 2023

FacebookXWhatsApp
AIK:s nya stjärnback Mathew Maione klev av mot Almtuna och forwarden Oskar Magnusson är näste AIK:are att råka ut för en skada på träningen.
– Första rapporten vi har är i alla fall försiktigt positiv mot vad vi kanske hade trott, säger AIK:s sportchef Niklas Persson till HockeyNews om Magnusson.
ANNONS

AIK ligger femma i Hockeyallsvenskan efter sex spelade matcher med sina tio poäng.

– Vi har väl blandat och gett tycker jag. Vi har gjort vissa saker som är godkända och vissa saker som är mindre godkända. Det är väl nån poäng mindre än vad vi hade velat ha. Insatserna har varierat mellan matcher, men även i vissa matcher för att vi ska vara helt tillfreds. Vi är där vi är och jobbar vidare, säger AIK:s sportchef Niklas Persson.

Stockholmslaget vann borta mot Almtuna med 2–1 efter att ha vänt underläge till seger. Men redan efter fem byten tappade AIK backen Mathew Maione, som bara har hunnit spela en match på grund av en tidigare skada som gjorde att han missade försäsongen och inledningen av serien.

ANNONS

– Det är lite dag till dag. Han var inte på is idag, men vi har fortfarande en förhoppning om att han ska spela imorgon. Vi vet inte än, säger Niklas Persson.

LÄS MERBlodig olycka under AIK-träningen – till sjukhus

AIK spelar borta mot Västerås på fredagskvällen. Mathew Maione visade i sin debut för AIK förra fredagen mot Tingsryd att han blir en stor tillgång. Kanadensaren spelade nästan 29 minuter och hade två assist då AIK föll på övertid.

ANNONS

Hänger den här skadan ihop med hans förra?

– Jag är fel man att uttala mig om det. Det är inte samma skada, men det hänger ju ihop. Det är ingenting som har gått sönder utan det är mer en kompensationsgrej i kroppen. Han fick väl nån minut för mycket mot Tingsryd än vad som var optimalt och vad han borde ha haft. Det var mycket powerplay, och det var overtime och allting. Då blev det några minuter för mycket. Men det är bara att hantera situationen och vi har inte gett upp morgondagen som sagt, säger Niklas Persson.

AIK har sedan tidigare backen Hampus Falk borta och med risk för att han missar hela säsongen. Falk råkade ut för en skärskada på en träning och har tvingats till operation som innebär lång återhämtningstid.

ANNONS

LÄS MERVärldsstjärnan dök upp i en AIK-tröja på NHL-premiären

Och på AIK:s morgonvärmning på Hovet inför bortamatchen mot Almtuna i Uppsala blev forwarden Oskar Magnusson skadad.

– Exakt omfattningen vet vi inte än. Han ska på ytterligare nån undersökning om nån timme så får vi se hur det står till med honom.

ANNONS

Niklas Persson fortsätter:

– Det är något fotrelaterat. Han fastnade lite i isen och vred till nånting och satte sig lite illa. Men första rapporten är försiktigt positiv.

AIK:s vändning mot Almtuna var mer eller mindre spektakulär med tanke på 1–0-underläget i första perioden – och 20–0 i skott på mål till Almtuna.

ANNONS

– I den viktigaste delen av banan gör vi det faktiskt ganska bra. Framför eget mål och vi släppte inte till några jättechanser fast skulle man spela om och man släpper till 20 skott emot sig och har noll framåt under en lång period så ramlar nån puck in. Då lyckades vi hålla dem utanför och kunde på nåt sätt vrida över det där och vi var effektiva i våra lägen. Sett över 60 minuter spelade vi väldigt bra framför eget mål och det är tur det för i övriga delar av banan fanns det betydligt mer att önska, säger AIK:s sportchef Niklas Persson ärligt.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln